Čučoriedkovo-jogurtová torta: Táto verzia vás dostane, vyskúšate?
Čukoriedkovo-jogurtová torta z kuchyne gastronomického experta a food stylistu Rudolfa Hégera. Odteraz vám budeme prinášať takýchto receptov viac. Vyskúšajte tento!
Gastroexpert Rudolf Héger a jeho čučoriedkovo-jogurtová torta
Suroviny:
20-25 dkg keksov
10 dkg masla
Rum
30 dkg čučoriedok
Kelímok jogurtu (375 ml)
15dkg brezového cukru
1 vanilkový cukor
1 sáčok želatíny
Postup:
Rozmrvíme 20-25 dkg keksov. Necháme roztopiť 10 dkg masla a všetko zmiešame spolu s jednou lyžičkou rumu. Hmotu rozotrieme na dno 18 cm tortovej formy. Poriadne postláčame a necháme piecť 10 minút. Potom ako cesto vychladne, vložíme formu do chladničky.
Vyskúšajte: Sladké, sýte a hlavne zdravé raňajky, ktoré si zamilujete: Vyskúšajte banánovo-makové rezance
Po umytí 30 dkg čučoriedok ich rozmixujeme s polkou kelímku jogurtu (375 ml) a s 15 dkg brezovým cukrom. Môžme pridať aj 1 balenie vanilkového cukru. Druhú polovicu jogurtu zmiešame so želatínou a zohrievame dovtedy, pokiaľ sa úplne neroztopí.
Potom obe hmoty zmiešame a nalejeme na keksový základ. Tortu vložíme naspäť do chladničky a necháme ju tam stáť niekoľko hodín. Ozdobíme mätovými lístkami a celými čučoriedkami.
Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Zhrešte bez výčitiek: Banánové palacinky vás dostanú!