Vanilkové venčeky, ktoré potešia vaše chuťové poháriky: Nadýchané cesto a sladučká chuť!
Nahliadli sme do kuchyne gastroexperta Rudolfa Hégera a tento raz vám prinášame recept na výborné vanilkové venčeky!
Recept na vanilkové venčeky z kuchyne Rudolfa Hégera:
Suroviny:
3 dcl vody
12 dkg polohrubej múky
12 dkg hladkej múky
7 ks vajec
7 dcl polotučného mlieka
2 ks zlatého klasu - krémový prášok
8 PL kryštálového cukru
1 ks vanilkového cukru
1,5 ks masla
Stavte na klasiku: Vanilkové rožky: Vianočná tradícia, ktorú nemôžete odignorovať
Postup:
Vodu a olej dame na šporák variť. Ked to vrie, prisipávame si postupne múku, ktorú môžme zmiešať aj dokopy a miešame pokým nám nevznikne hustá kaša. Tú potom necháme vychladnúť, ale nie celkom musí ostať taká letnulinká.
Potom si do tejto masy postupne pridávame vajíčka, zmiešame mixérom a keď je to vymiešané cukovým vreckom striekame venčeky na plech. Po upečení sa ich snažíme poprekrajovať na pol vrch a spodok.
Vyskúšajte: Metrový koláč: Zákusok, ktorý by nemal chýbať na sviatočnom stole!
Plnka: Mlieko si uvaríme s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď nám vrie, pridáme si kus odobratého mliečka z tých 7 dcl rozmiešané so zlatým klasom a uvaríme puding. Keď puding vychladne, vyšľaháme si maslo, do ktorého pridávame vychladnutý puding a môžme pridať do plnky pre chuť a vônu kúsok rumu. Zdobíme aj tuhou šľahačkou.
Dobrú chuť!