Medovníčky, ktoré sú okamžite mäkké: Toto je klenot našich babičiek
Aj vy ste vždy túžili poznať recept na dokonalé medovníčky, ktoré sú okamžite po upečení mäkké? Nechali sme sa inšpirovať blogom The story of a cake a objavili sme recept na medovníky, ktoré chutia skutočne ako malé kúsky neba.
Prečítajte si: Vianočné pečenie sa blíži: Spríjemnite si chvíle chutnými mandľovými kolieskami s vločkami
Pripravte si s nami to najtypickejšie a najvoňavejšie pečivo, ktoré je sladkým symbolom Vianoc. Medovníčky. Tento recept je však skutočne výnimočný. Už totiž vôbec nebudete musieť počkať na to, aby zmäkli.
Čo budete potrebovať:
Cesto
1 kg hladkej preosiatej múky
250 g zmäknutého masla
250 g medu
250 g práškového cukru
2 ČL kopcom perníkového korenia
2 ČL sódy bikarbóny
4 stredne veľké vajcia
Poleva
1 bielko
150 g práškového cukru (3 x preosiať)
Postup:
Vypracujeme si medovníkové cesto. Vymiešame maslo, cukor, med a vajcia. Pridáme múku, sódu bikarbónu a perníkové korenie. Cesto necháme odležať v chladničke celú noc. Odležané cesto rozdelíme na 4 časti a začíname vaľkať (asi na 0,5 cm) a vykrajovať. Rúra by mala byť vyhriata na 180 stupňov a pečieme 9-10 minút. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Medovníky zdobíme polevou z vyšľahaného bielka a cukru.
Tip:
Ak chcete polevu redšiu, pridajte citrónovú šťavu. Dobrú chuť!