Chrumkavé kuracie krídielká s domácou BBQ omáčkou: Vyzerajú skvele a chutia absolútne dokonale
Máme pre vás typ na dokonalú, jednoduchú večeru. Verte nám, že do chrumkava vypečené krídielka v domácej BBQ omáčke sa stanú jedným z vašich najobľúbenejších jedál.
Prečítajte si: Chutný čokoládový koláč pre lepšiu náladu: Rýchly a nenáročný recept pre milovníkov sladkého!
Tentokrát sme sa inšpirovali receptom mladej blogerky Moniky z La Petit. Niekedy sú tie najjednoduchšie veci najlepšie...
Na 4 porcie budete potrebovať:
1,2 kg kuracích krídel
2 ČL soli
300 ml kečupu Mikado
1 strúčik nasekaného cesnaku
1 PL worchestrovej omáčky
½ ČL sušenej cibule
1 ČL mletých horčičných semiačok
¼ šálky trstinového cukru
125 ml melasy
1 PL údenej papriky
1 ČL soli
¼ ČL mletého korenia
Postup:
Kuracie krídielka osušte papierovou utierkou, posyte soľou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Netreba pridávať žiadny olej ani ďalšie korenie. V koži je tuku dosť a pomaly sa vypečie, takže sa nemusíte báť, že by sa krídielka prichytili o plech. Pečte ich približne 45 – 55 minút. Keď začnú voňať, jednoducho ich skontolujte a pečte kým nebudú krásne zlaté.
Medzitým si pripravte BBQ omáčku. Vo väčšej panvici zmiešajte všetky suroviny a na miernom ohni ich nechajte prevrieť približne 5 minút. Občas omáčku premiešajte, aby sa vám nepripálila. Pomalým varením sa všetky chute krásne rozložia a omáčka získa krásnu tmavú farbu. Keď je omáčka uvarená, polovicu z nej odložte do pohára, nechajte vychladnúť a skladujte v chladničke. Vydrží vám niekoľko týždňov.
Keď sú kuracie krídelká do chrumkava upečené, vyberte ich, zlejte výpek a ešte horúce ich obaľte v BBQ omáčke. Výpek si odložte tiež bokom, môže tvoriť základ k dobrej omáčke ku kuraciemu steaku. Krídielká nakoniec posypte sezamovými semiačkami a pustite sa do nich.
Neprehliadnite: Lahodný losos so zemiakmi a chutným šalátom: Ľahký obed zo zdravých a kvalitných surovín!