Presunúť na hlavný obsah

Sladké ravioli s medom a syrom: Netradičné spojenie, ktoré musíte ochutnať

Recepty

Pokiaľ máte chuť na niečo sladké a zároveň chcete spraviť pre seba aj svojich blízkych chutný obed, vyskúšajte tento recept. Ravioli na tento spôsob budete milovať.

Ravioli môžete pripraviť namiesto obeda, alebo len ako malý dezert po ňom. Je na vás, akú príchuť zvolíte, ale túto netradičnú si určite obľúbite.

Vyskúšajte aj: Krémová tekvicová polievka je na jeseň ako stvorená

Na prípravu budete potrebovať:

300 g polohrubej múky

3 vajcia 

menšia šálka vody

olivový olej

soľ

2 x cottage syr

med

mäta na ozdobenie

Postup:

Nasypte si do väčšej misky múku a do stredu spravte dieru. Následne na to do nej pridajte vajíčka, vodu a olivový olej. Všetko spolu zmiešajte a rukami poriadne spracujte. Aby sa vám cesto nelepilo, pridajte trocha múky. Keď je spracované, prikryte misku utierkou, alebo tanierom a nechajte odpočívať približne po dobu 30-tich minút. V tom čase si pripravte cottage cheese a zmiešajte ho s veľkou lyžicou medu. Po tom, ako cesto odpočívalo, ho rozvaľkajte na podložke, ktorú vopred posypete múkou. Do rozvaľkaného cesta spravte rukami, alebo formičkami malé jamky, do ktorých vložte syr s medom a cesto následne na to preložte. Pomocou formičiek nakoniec vykrojte požadovaný tvar. Dajte si zovrieť vodu vo veľkom hrnci, do ktorej pridajte soľ a postupne do nej pridávajte pripravené ravioli. Po približne 3 až 5-tich minútach vyberte hotové ravioli von a na záver ich polejte tekutým medom a ozdobte čerstvou mätou. Dobrú chuť!

Inšpirujte sa aj ďalším receptom: Rýchly tip na chutný a zdravý obed: Tuniakový steak s tekvicovým krémom a avokádom je hotový za 30 minút!