Rýchly tip na chutný a zdravý obed: Tuniakový steak s tekvicovým krémom a avokádom je hotový za 30 minút!
Ak máte chuť na niečo zdravé a zároveň chutné, vyskúšajte tento recept. Nestrávite pri ňom dlhé hodiny a konečná verzia jedla vás svojou chuťou dostane.
Nezáleží len na tom, čo zjete, ale občas nezaškodí, aby to na tanieri aj pekne vyzeralo. Tento recept poteší celú rodinu a zasýti aj vašu polovičku.
Vyskúšajte tiež: Špagety s lahodnou kokosovo-arašidovou omáčkou: Túto chuť musíte spoznať
Na recept budete potrebovať:
čerstvý tuniak steak
tekvica hokkaido
malá červená cibuľa
2,5 dl mandľového mlieka
olivový olej
avokádo
slnečnicové semienka
bazalka, kurkuma, čierne korenie
Postup:
Tuniaka si mierne nasolíme a upečieme na olivovom oleji cca 2 minúty z oboch strán. Následne na to si na panvici osmažíme cibuľu nakrájanú na malé kocky, posolíme, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, korenie, bazalku, kurkumu a všetko spolu na pár minút osmažíme. Ak máme malú panvicu, celý obsah dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vriacou vodou a varíme do mäkka približne 10-15 minút. Tekvicu nakoniec mierne scedíme, pridáme mandľové mlieko a zmixujeme do hladka, kým nevznikne pyré. Ako prílohu podávame avokádo a ozdobíme slnečnicovými semienkami.
Inšpirujte sa: Zhrešte bez výčitiek – banánové palacinky vás dostanú!