Chutný a tradičný guláš rýchlejšie ako doteraz: Recept, ktorý vás prekvapí
Pravdepodobne aj vy patríte k fanúšikom tohto tradičného jedla, ktoré je v chladnejších mesiacoch neodmysliteľnou súčasťou rôznych grilovačiek, rodinných stretnutí, či dokonca nedeľného obeda.
Príprava tohto jedla vám nemusí vôbec zabrať dlhé hodiny a dokonca nebudete potrebovať ani žiadne zvláštne suroviny. Stačí, ak sa necháte inšpirovať nasledujúcim receptom a skúsite to inak, ako doteraz.
Inšpirujte sa aj týmto receptom: Najzdravšie raňajky, s ktorými schudnete: Rýchle, jednoduché, a chutné!
Na prípravu gulášu budete potrebovať:
1 a pol kila vykosteného hovädzieho mäsa
6 šálok kuracieho vývaru
pol kila zemiakov
2 väčšie mrkvy
2 väčšie stonky zeleru
4 strúčiky cesnaku
2 červené papriky
2 menšie cibule
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice vinného octu z červeného vína
bobkový list
sladkú a pálivú papriku
soľ, korenie
čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Najskôr si pripravte väčšiu a hlbokú panvicu, do ktorej nalejete olivový olej a keď bude rozpálený, vložte mäso, ktoré vopred posolíte a okoreníte. Opečte ho z oboch strán, až kým nebude správne sfarbené, čiže približne 10 minút. Po tejto dobe mäso vyberte a na doske pokrájajte na malé kocky. Znížte teplotu a do hrnca, alebo panvice, kde ste pripravovali mäso - pridajte nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu, papriku, pomačkaný cesnak a varte pri občasnom premiešaní približne 8 minút. Pridajte sladkú aj pálivú papriku (približne 2 malé lyžičky). Potom zalejte kuracím vývarom, pridajte 2 bobkové listy a vložte naspäť nakrájané kocky hovädzieho mäsa. Celú zmes priveďte do varu a nechajte variť približne 2 hodiny, aleboo dokým mäso nezmäkne. Po tejto dobe pridajte nakrájané zemiaky a varte ďalších 30 minút. Na záver primiešajte vinný ocot, nasekanú petržlenovú vňať a podľa potreby soľ, či korenie. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj: Vegánska tekvicová polievka s pikantným pohladením: Chutný recept pre jesenné dni