Vykúzlite si atmosféru vianočného trhu doma. Pripravte si varený punč a víno
Napriek tomu, že je väčšina vianočných trhov zatvorených, nemusíte zúfať
Varený punč
Potrebujete:
- 750ml vody
- 250g kryštalového cukru
- 125ml rumu
- 500ml bieleho vína
- pomaranč
- citrón
Postup:
Do vody nasypeme cukor, pridáme pomarančovú a citrónovú kôru. Celú zmes necháme zovrieť približne päť minút a následne prilejeme rum a biele víno. Všetko spolu prehrejeme a podávame ešte teplé.
Prečítajte si: Začnite už teraz! Pripravte si podľa nášho receptu najlepšie vianočné medovníky, aké ste jedli
Varené víno
Potrebujete:
- 500ml červeného vína
- 6ks klinčekov
- 1ks škorice
- 2ks badiánu
- pomaranč
- kryštálový cukor
Postup:
Z pomaranča odkrojíme dva plátky, do ktorých zapichneme klinčeky. Zo zvyšku vytlačíme šťavu, ktorú pridáme do hrnca s vínom. Ak použijeme suché, ochutíme približne tromi lyžicami cukru. Ďalej pridáme škoricu a badiánom. Celú zmes zohrievame na miernom ohni a tesne pred varením odstavíme. Pre čo najlepšiu chuť necháme päť minút ostáť a podávame horúce.