Začnite už teraz! Pripravte si podľa nášho receptu najlepšie vianočné medovníky, aké ste jedli
Napriek tomu, že do Vianoc zostáva ešte niečo vyše mesiaca, v skutočnosti je to ideálny čas na to, aby ste si začali pripravovať obľúbené vianočné cukrovinky.
Potrebujete:
- 500g hladkej múky
- 160g cukru
- 2 vajíčka
- 120g masla
- 160g medu
- 1čl škorice mletej
- 3 rozdrvené klinčeky
- 1čl sódy
- vajíčko na potretie
Prečítajte si: Doprajte si sladké! Pripravte si chutný a zároveň zdravý jablkový koláč
Postup:
Múku zmiešame spolu so sódou, klinčekmi, škoricu a medom. Všetko dôsledne premiešame a postupne pridávame vajíčka. Za stáleho miesenia spracuvávame cesto. Hneď, ako začne byť zmes pevná, necháme ju odstáť aspoň na pár hodín v chladničke. Optimálne by to malo byť aspoň na 5-6 hodín.
Vychladnutú zmes vyvaľkáme na cesto, jeho maximálna hrúbka by však nemala presahovať pol centimetra. Pomocou formičiek vykrajujeme ľubovoľné tvary a dáme piecť na 10 minút pri 170 stupňoch. Hneď po vybraní z rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme odpočívať v dóze na chladnom mieste, aby čo najviac zmäkli.