Pripravte si sladký, no ľahký dezert. Citrónový krémový cheesecake si zamilujete
Cheesecaky sú mimoriadne obľúbené, a tak nečudo, že existujú desiatky variácií, ako si sladkú dobrotu pripraviť. Vyskúšali ste však jeho citrónovú verziu? Na leto je totiž ako stvorená.
Potrebujete:
- 200g maslových sušienok
- 100g zmäknutého masla
- 750g syru Mascarpone
- 300g práškového cukru
- 200g kyslej smotany
- 5PL hladkej múky
- 7ks vajec
- 2ks vaječného žĺtka
- 3ks citrónov
Prečítajte si: Ľadové občerstvenie priamo u vás doma. Pripravte si tie najobľúbenejšie ovocné zmrzliny
Postup:
V mixéri rozmixujeme sušienky, rukami zmiešame so zmäknutým maslom a vytvoríme zmes. Vyberieme si okrúhlu tortovú formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie a na dno formy a po okrajoch natlačíme sušienkové cesto. Korpus si dáme upiecť do vpredom predhriatej rúry na 180 stupňov približne 10 minút.
Mascarpone, kyslú smotanu a práškový cukor pri nízkych otáčkach vyšľaháme s mixérom. Postupne po jednom za stále šľahania pridávame aj štyri celé vajíčka, dva žĺtky a päť lyžíc hladkej múky. Všetko dobre premiešame a takto pripravený krém vylejeme na korpus a dáme opäť piecť pri rovnakých podmienkach 10 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme približne polhodinu.Ešte horúci cheesecake pomocou noža oddelíme od okrajov formy, aby sa počas chladnutia nenalepil na formu.
Krém vytvoríme tak, že v miske vyšľaháme metličkou tri vajíčka a tri lyžice práškového cukru. Starostlivo umyjeme citróny v horúcej vode a následne z nich nastrúhame kôru - a taktiež precedíme šťavu z nich. To všetko pridáme do zmesi, ktorú následne preložíme nad parný kúpeľ a varíme za stáleho zmiešania, až kým nezhustne. Pridáme do neho lyžicu masla a dbáme na to, aby sa rozpustilo. Hotový vychladnutý krém nalejeme na cheesecake.
Neprehliadnite: Guacamole ako hit letnej párty: Ako ho pripraviť najchutnejšie?