Doprajte si sladké! Pripravte si chutný a zároveň zdravý jablkový koláč
Poznáte to. Snažíte sa žiť zdravšie, keď v tom dostanete chuť na niečo sladké... našťastie pre vás máme riešenie. Vyskúšajte náš recept na zdravý jablkový koláč, ktorý si jednoducho zamilujete.
Vedeli ste, že existuje aj zdravšia verzia obľúbeného jablkového koláču?
Potrebujete:
- 200g hladkej špaldovej múky
- 40g zmäknutého kokosového oleja
- 120g trstinového cukru
- 4PL vody
- 2 žĺtka
- 500g jemného tvarohu
- 2 bielky
- 1čl vanilkovej arómy
- 5 menších jabĺk
- 1PL medu
- 1PL zlatého klasu
Prečítajte si: Domáci lava cake ako z cukrárne: Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý
Postup:
Zo špaldovej múky, kokosového oleja, vody a žĺtkov si vytvoríme miešaním zmes. Postupne pridáme približne 50g trstinového cukru a miešame, až kým nám nevznikne pevné cesto. To zakryjeme a vložíme na približne 10 minút do mrazničky.
Medzitým nastrúhame jablká na jemno. Necháme ich postáť v mise, aby pustili čo najviac vody. V ďalšej mise zatiaľ vymiešame bielka, ku ktorým začneme postupne pridávať tvaroh a zvyšok trstinového cukru. Vzniknutú zmes ochutíme vanilkovou arómou. Jablká následne zmiešame s medom, škoricou a zlatým klasom.
Cesto vyberieme z chladničky a na strúhadle ho nastrúhame na hrubé pláty. Polovicou nastrúhaného cesta vystelieme na papier na pečenie, ktorý máme vo forme. Po vytvorení spodnej vrstvy na nastrúhané cesto vylejeme zmes z tvarohu a bielok a na ňu navrstvíme jablkovú zmes. Všetko posypeme zvyšným nastrúhaným cestom a necháme piecť približne 40 minút pri 180 stupňoch. Po upečení odporúčame koláč nechať postáť niekoľko hodín v chladničke, pre lepšiu a výraznejšiu chuť.
Neprehliadnite: Vyrobte si pravé chutné domáce džemy! Ako na to?