Tabouleh: Ideálna príloha ku grilovanému mäsu, či zelenine
Ľahké jedlo, ktoré skvele zasýti a zároveň telu dodáte potrebné živiny. Takýto obed si zamilujete.
Ingrediencie:
- 200 g bulguru
- 500 ml zeleninového vývaru
- hrsť nasekaného čerstvého oregana
- 100 g uvarenej fazule adzuki
- 1 jarná cibuľka
- 1/2 zelenej papriky
- 1/2 červenej papriky
- šťavu z polovice citróna
- olivový olej
- soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
Postup:
Začnite tým, že bulgur uvaríte v 500 ml zeleninového vývaru, pridajte po uvarení do neho soľ a korenie. Papriky ugrilujte a nakrájate na kocky. Rovnako nakrájajte aj jarnú cibuľku.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Všetko spolu s fazuľkami pridajte do bulguru. Dochuťte olivovým olejom, šťavou z citróna. Tabouleh môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako šalát.