Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie. To je v zásade všetko, čo potrebujete na zmrzlinu, ktorú si vyrobíte v pohodlí domova a môžete sa ňou osviežovať aj niekoľko horúcich letných dní po sebe.
Ingrediencie:
1 konzerva Tatra salka – sladeného zahusteného mlieka
1 šľahačka (250 ml)
citrónová šťava
trstinový a vanilkový cukor
obľúbené ovocie alebo sladkosť (maliny, jahody, čučoriedky, kiwi, ríbezle, mango, melón, kúsky čokolády, keksy)
Mohlo by vás zaujímať: Domáca zmrzlina bez kalórii. Pripravte si ju podľa jednoduchého receptu len z troch ingrediencií
Postup:
1. Najskôr si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Že je dobre vyšľahaná, ale nie prešľahaná, zistíte tak, že otočíte nádobu, v ktorej ste ju šľahali hore dnom a šľahačka drží.
2. Potom do nej postupne pridávame celú konzervu zahusteného sladkého mlieka – Tatra salka a poriadne premiešame.
3. Do takto zarobenej zmesi pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy pre sviežu chuť zmrzliny.
4. Do zmrzlinovej nádoby nalejeme najskôr polovicu tejto pripravenej zmesi.
5. Potom necháme v hrnci s trochou vody povariť obľúbené ovocie či už zavárané, mrazené alebo čerstvé. Posypať ho môžeme trstinovým cukrom a vanilkovým cukrom, ak máme radi sladšiu variantu. Napokon rozmixujeme zmes ponorným mixérom. Ak chceme aj kúsky ovocia v zmrzline, tak samozrejme nemixujte dohladka.
6. Na prvú zmrzlinovú polovicu vylejeme ovocnú zmes. Zalejeme druhou polovicou. A na vrch ešte vylejeme zvyšnú ovocnú zmes. Prípadne povrch dozdobíme podľa našej chuti a fantázie.
Tip: Ak nemáte radi práve ovocné zmrzliny, môžete pridať nastrúhané keksy a kúsky čokolády alebo rozpustenú čokoládu namiesto ovocnej zmesi.
Dobrú chuť!