Presunúť na hlavný obsah

Ľahký mangový cheesecake s marakujovou omáčkou. Dezert, po ktorom sa budete oblizovať

Recepty

Ak je cheesecake váš obľúbený dezert a máte chuť si svoj recept naň vylepšiť či dochutiť exotikou, pridajte do neho práve mango a marakuju. Nielenže sú osviežujúce, ale majú aj svoje zdravotné benefity.

Na prípravu korpusu potrebujete: 

200g maslových sušienok, môžu byť aj čokoládové  (len tak pre zmenu chute)
100g rozpusteného masla 
50g trstinového cukru
 

Na prípravu mangovej plnky potrebujete: 

500g jemného tvarohu
3 vajcia
200g trstinového cukru
1 Zlatý klas
250ml mlieka
1 vanilkový extrakt
1-2 ks manga

 

Na prípravu marakujovej omáčky potrebujete:

1 marakuju
250 ml marakujového džúsu
1-2 PL trstinového cukru
maslo podľa potreby k zahusteniu
 

Postup: 

1. Zo sušienok, cukru a rozpusteného masla si pripravíme korpus. Zmes udlabeme prstami do stredne veľkej tortovej formy. Dáme piecť na 200 stupňov 10 minút. 
2. Medzitým ako sa pečie korpus si pripravíme mangovú plnku. Mango zbavíme šupky a rozmixujeme. K pomixovanej mangovej zmesi pridáme ostatné ingrediencie ako  tvaroh, vajcia, vanilkový extrakt, trstinový cukor, Zlatý klas, mlieko. Ešte raz poriadne spolu vyšľaháme. 
3. Po 10 min. vytiahneme korpus z rúry, znížime teplotu v nej na 180 stupňov. Mangovú zmes nalejeme na korpus a dáme piecť cca na hodinu do takto vyhriatej rúry. 
4. Medzitým si pripravíme marakujovú omáčku. V malom hrnci zohrejeme marakujový džús, pridáme trstinový cukor, maslo podľa hustoty a kúsky marakuje. Všetko spolu poriadne vymiešame. Mierne vychladnutú omáčku potom vlejeme na vychladnutý mangový cheesecake. 
5. Takto pripravený cheesecake dáme ešte do chladničky na pár hodín, aby poriadne stuhol. 
 
Tip pre vás: Ak mango milujete, pokojne dajte do plnky aj dve pre výraznejšiu chuť. 
 
 
Dobrú chuť!
  •