Osviežujúci dezert, ktorým zabodujete: Vyskúšajte nepečený limetkový cheesecake
Cheeesecake je klasika, ktorú milujú asi všetci. No tentokrát môžete túto klasiku osviežiť. A to doslova.
Potrebujete:
- 1 hrnček pomletých maslových sušienok
- 500 g krémového syru (mascarpone)
- 1/2 ČL soľ
- 3 PL krupicového cukru
- 1/3 hrnčeku imetkovej šťavy
- 1/2 hrnčea smotany na šľahanie
- 2 ČL limetkovej kôry
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 5 PL roztopeného masla
- 1 konzerva kondenzovaného mlieka
Vyskúšajte tiež: Rýchly, čokoládovo-banánový dezert s minimom kalórií: S týmto môžete zhrešiť aj počas diéty
Postup:
Do misky si dáme pomleté maslové sušienky, krupicový cukor a soľ. Všetko dobre premiešame. a následne pridáme roztopené a vychladnuté maslo a opäť premiešame. Pripravenú zmes natlačíme na dno tortovej formy a uložíme do chladničky na cca 20 minút.
Medzitým pripravíme krém:
Krémový syr spolu s kondenzovaným mliekom dáme do misky a pomocou mixéra mixujeme približne 5 minút. Pridáme limetkovú šťavu, kôru a vanilkový extrakt a všetko spolu poriadne premiešame. V miske si vymiešami smotanu na šľahanie a potom ju zľahka primiešame do limetkového krému.
Krém vylejeme na sušienkový základ a cheesecake zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme opäť na noc do chladničky. Na druhý deň ho môžete dozdobiť plátkami limetky.
Pripravte si: Doprajte deťom domácu verziu kinder rezov: Sú zdravšie a ešte chutnejšie