Doprajte deťom domácu verziu kinder rezov: Sú zdravšie a ešte chutnejšie
Milujú vaše deti sladkosti? Tak im ich neodopierajte, ale skúste im ponúknuť ich "zdravšiu" verziu. Budujú milovať a vy budete mať lepší pocit, že i keď im dávate sladké, nie je to až taký prehrešok.
Potrebujete:
4 vajíčka (najlepšie z voľného chovu)
500 g nízkotučného tvarohu
1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
3 lyžice kakaa
štipku škorice
100 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa
Vyskúšajte tiež: Dvojfarebná bábovka s tvarohom ako od babičky: Pridajte pár ingrediencií, aby chutila ešte lepšie
Postup:
Na začiatok si v mise vyšľaháme bielka so štipkou soli do tuhého snehu, žĺtka vymiešame v inej miske s kakaom, dvoma lyžicami medu a práškom do pečiva. Následne do žĺtkovej zmesi opatrne vmiešame bielka. Cesto vylejeme na menší plech a dáme piecť približne na 13 minút na 190°C.
Zatiaľ, čo sa cesto pečie, vymiešame si krém. Stačí, ak zmiešame tvaroh, zvyšné 2 lyžice medu a štipku škorice. Ak máme radi ovocie, môžeme pridať nadrobno nakrájané mango alebo jahody či čokoľvek chcete. Cesto po upečení a vychladnutí rozrežeme pozdĺžne, nanesieme krém a konce spojíme. Na záver už len stačí koláč poliať rozpustenou čokoládou. Po 10 minútach v chladničke ho už môžeme krájať a vychutnávať si ho so svojimi najbližšími.
Tip: Nemusíte sa viazať len klasický obĺžnikový plech, pokojne môžete vyskúšať aj tortovú formu, ak chcete zákusok pripraviť na špeciálnu príležitosť.
Prečítajte si: Zabudnite na klasické zemiakové placky: Vyskúšajte lahodné tekvicové s cesnakovým dressingom