Presunúť na hlavný obsah

Doprajte si sladké ovocné potešenie: Receptu na malinové tartaletky neodoláte

Recepty

Chutný dezert pôvodom z Francúzska je dnes už klasikou, ktorá neomrzí. A ako by aj mohla! Pripraviť si ho môžete na toľko spôsobov, koľko druhov ovocia poznáte.

Na 4 ks pâte sucrée potrebujeme:

  • 200 g hladnej múky
  • 20 g mandľovej múky
  • 40 g krupicového cukru
  • lyžička vanilkovej pasty
  • 125 g masla
  • 1 žĺtok
  • štipka soli

Neprehliadnite: Len jedna minúta v mikrovlnke a je to! Recept na lahodný čokoladový brownie v štýle mugcake

Na krém pâtissiere potrebujeme:

  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1 vajíčko
  • 2 žĺtka
  • lyžička vanilkovej pasty
  • 100 g krupicového cukru
  • 25 g škrobu

Na dochutenie:

  • maliny (alebo iné ovocie)
  • práškový cukor

Prečítejte si tiež: Ochutnajte dezert, ktorý si podmanil aj baletky: Pavlova torta ľahká ako obláčik

Postup prípravy:

  1. Začneme cestom. Zmiešame múku, mandľovú múku, vanilku, soľ a cukor. Do zmesi ďalej vmiešajme vajcia a maslo, rozmixujeme dohladka a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme bochník, obalíme ho potravinárskou fóliou a presunieme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
  2. Vrhneme sa na krém. Mlieko nalejeme do hrnca spolu s vanilkou a pomaly privedieme k varu. Medzi tým si v mise zmiešame vajíčko, žĺtok, cukor a škrob. Keď sa mlieko začne variť, odstavíme ho a nalejeme ku žĺtkovej zmesi. Miešame, kým sa všetko nespojí. Krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho vychladnúť.
  3. Vrátime sa k cestu. Rúru si predhrejme na 180 ° C. Cesto vtlačíme do formičiek a dno poprepichujeme niekoľkokrát vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo. Formičky dáme do rúry a pečieme dozlata 12-15 minút. 
  4. Opatrne vyberieme korpus tartletek z formičiek a rovnomerne ich naplníme krémom. 
  5. Tartaletky na záver ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!