Doprajte si sladké ovocné potešenie: Receptu na malinové tartaletky neodoláte
Chutný dezert pôvodom z Francúzska je dnes už klasikou, ktorá neomrzí. A ako by aj mohla! Pripraviť si ho môžete na toľko spôsobov, koľko druhov ovocia poznáte.
Na 4 ks pâte sucrée potrebujeme:
- 200 g hladnej múky
- 20 g mandľovej múky
- 40 g krupicového cukru
- lyžička vanilkovej pasty
- 125 g masla
- 1 žĺtok
- štipka soli
Neprehliadnite: Len jedna minúta v mikrovlnke a je to! Recept na lahodný čokoladový brownie v štýle mugcake
Na krém pâtissiere potrebujeme:
- 250 ml plnotučného mlieka
- 1 vajíčko
- 2 žĺtka
- lyžička vanilkovej pasty
- 100 g krupicového cukru
- 25 g škrobu
Na dochutenie:
- maliny (alebo iné ovocie)
- práškový cukor
Prečítejte si tiež: Ochutnajte dezert, ktorý si podmanil aj baletky: Pavlova torta ľahká ako obláčik
Postup prípravy:
- Začneme cestom. Zmiešame múku, mandľovú múku, vanilku, soľ a cukor. Do zmesi ďalej vmiešajme vajcia a maslo, rozmixujeme dohladka a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme bochník, obalíme ho potravinárskou fóliou a presunieme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- Vrhneme sa na krém. Mlieko nalejeme do hrnca spolu s vanilkou a pomaly privedieme k varu. Medzi tým si v mise zmiešame vajíčko, žĺtok, cukor a škrob. Keď sa mlieko začne variť, odstavíme ho a nalejeme ku žĺtkovej zmesi. Miešame, kým sa všetko nespojí. Krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho vychladnúť.
- Vrátime sa k cestu. Rúru si predhrejme na 180 ° C. Cesto vtlačíme do formičiek a dno poprepichujeme niekoľkokrát vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo. Formičky dáme do rúry a pečieme dozlata 12-15 minút.
- Opatrne vyberieme korpus tartletek z formičiek a rovnomerne ich naplníme krémom.
- Tartaletky na záver ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrom.