Zdravé vegánske palacinky od blogerky Surová dcérka: Na stole sa po nich len tak zapráši
Tieto palacinky síce neobsahujú mlieko ani vajcia, ale sú také delikátne, že si to nikto nevšimne! Vyskúšajte zdravšiu verziu letnej pochúťky podľa blogerky Nikolety Kováč z blogu Surová dcérka.
Na vegánske palacinky potrebujete:
- 500 ml ryžového alebo sójového mlieka
- 200 g hladkej špaldovej alebo pšeničnej múky
- 1 g mletej vanilky
- 1 PL cukru
- 1/2 čl sódy bikarbóny
- štipku soli
Neprehliadnite: Stavte na sezónnosť: Jednoduchý recept na domáci malinový džem podľa blogerky Lapetit
Postup prípravy
- Do rastlinného mlieka pridajte všetky suché ingrediencie a nakoniec aj múku. Múku pridávajte postupne a miešajte, aby nevznikli hrudky. Nebojte sa pridať viac múky alebo mlieka. Na dosiahnutie krásne tenkých palaciniek potrebujete tekutejšie cesto.
- Na mierne vyšší oheň položte palacinkovú panvicu. Jemne ju potrite olejom. Ak máte veľkú palacinkovú panvicu, z cesta vám vznikne asi 6 palaciniek.
- Keď je panvica s olejom rozpálená, nalejte dostatočné množstvo cesta do stredu. To môže byť ⅓ alebo ¼ odmernej šálky pri menšej panvici. Cesto pohybom panvice rozlejte po celom jej povrchu a nechajte pražiť, kým sa nevytvoria na hornej strane bublinky. Potom palacinku obráťte a znova pár minút pražte.
- Hotové palacinky potrite obľúbeným džemom, pridajte čerstvé alebo sušené ovocie, a tvaroh. Palacinku zrolujte alebo preložte, podľa toho, ako to máte radšej.
Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Krémové hráškovo-špenátové cestoviny hotové do 10 minút!