Presunúť na hlavný obsah

To najchutnejšie osvieženie: Domáce sorbetové nanuky, na ktorých prípravu potrebujete len 5 minút

Recepty

V letných dňoch priam bažíme po osviežení, Ponúkame vám jednoduchý recept na domáce sorbetové nanuky, na ktorom ja najťažšie odolať ovocnému pokušeniu

História sorbetu je dlhšia než by ste čakali a spája sa s menom legendárneho, no nie príliš obľúbeného rímskeho cisára Nera, ktorý počas svojho života založil komplikovanú a drahú líniu bežcov medzi talianskymi mestami a horami. Práve vďaka ich úsiliu mala rímska šľachta  prístup k tomuto exkluzívnemu a módnemu jedlu - zmesi ľadu a ovocia.

Na letné osvieženie potrebujeme iba:

  • 3 hrnčeky malín  (mrazených)
  • 1/4 hrnčeka sladeného kondenzovaného mlieka

Neprehliadnite: Svieža variácia rýchleho obeda: Šalát, na ktorý budete mať chuť aj počas leta

Postup prípravy:

  • Maliny rozmixujeme so sladeným kondenzovaným mliekom. 
  • Pomocou ručného alebo stojanového mixéra zmes mixujeme asi 4 minúty, až kým nebude hladká a krémová.
  • Sorbetom naplníme formičky na nanuky a zmrazíme na minimálne 4 hodiny.
  • Uchovávajte v mrazničke maximálne 6 týždňov.

Prečítejte si tiež: Najlepšia je tá vlastná: Pripravte si domácu zmrzlinu len z dvoch surovín!


Tip: V prípade, že vaše formičky nemajú na viečku priložené paličky - po 30 minútach od vloženia zmesi do mrazničky do nej zapichneme drevené paličky a vrátime späť do mrazničky.  

Dobrú chuť!