To najchutnejšie osvieženie: Domáce sorbetové nanuky, na ktorých prípravu potrebujete len 5 minút
V letných dňoch priam bažíme po osviežení, Ponúkame vám jednoduchý recept na domáce sorbetové nanuky, na ktorom ja najťažšie odolať ovocnému pokušeniu
História sorbetu je dlhšia než by ste čakali a spája sa s menom legendárneho, no nie príliš obľúbeného rímskeho cisára Nera, ktorý počas svojho života založil komplikovanú a drahú líniu bežcov medzi talianskymi mestami a horami. Práve vďaka ich úsiliu mala rímska šľachta prístup k tomuto exkluzívnemu a módnemu jedlu - zmesi ľadu a ovocia.
Na letné osvieženie potrebujeme iba:
- 3 hrnčeky malín (mrazených)
- 1/4 hrnčeka sladeného kondenzovaného mlieka
Neprehliadnite: Svieža variácia rýchleho obeda: Šalát, na ktorý budete mať chuť aj počas leta
Postup prípravy:
- Maliny rozmixujeme so sladeným kondenzovaným mliekom.
- Pomocou ručného alebo stojanového mixéra zmes mixujeme asi 4 minúty, až kým nebude hladká a krémová.
- Sorbetom naplníme formičky na nanuky a zmrazíme na minimálne 4 hodiny.
- Uchovávajte v mrazničke maximálne 6 týždňov.
Prečítejte si tiež: Najlepšia je tá vlastná: Pripravte si domácu zmrzlinu len z dvoch surovín!
Tip: V prípade, že vaše formičky nemajú na viečku priložené paličky - po 30 minútach od vloženia zmesi do mrazničky do nej zapichneme drevené paličky a vrátime späť do mrazničky.