Dajte zbohom tradičnej čokoláde: Na popraskaných citrónových cookies si pochutnáte
Celkom bežne sa pečú popraskané čokoládové sušienky. Tie všetci poznáme. Skúste to však tentokrát inak. Krehké maslové sušienky s citrónovou príchuťou si zamilujete.
Na citrónovú dobrotu potrebujeme:
- 300 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- jemne nastrúhaná kôra z 1 bio citrónu
- 120 g zmäknutého masla
- 150 g kryštálového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 celé vajíčka veľkosti M
Na obalenie:
- 80 g práškového cukru
Neprehliadnite: Najlepšia je tá vlastná: Pripravte si domácu zmrzlinu len z dvoch surovín!
Postup prípravy:
- Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu.
- V miske zmiešajte múku, soľ a kypriaci prášok. Zmes poriadne premiešajte.
- Najemno si nastrúhajte kôru z citrónu. Výhradne tú žltú časť, pretože tá biela je už horká.
- Zmäknuté maslo, cukor a citrónovú kôru vyšľahajte do hladkého nadýchaného krému.
- Do krému postupne zapracujte vajíčka, jedno po druhom.
- Pridajte citrónovú šťavu a nakoniec zmes s múkou.
- Vypracujte hladké cesto. Cesto sa však bude trochu lepiť, nechajte ho teda pár minút v chladničke.
- Do misky si nasypte práškový cukor. Z vychladutého cesta urobte guličky, ktoré obaľte práškovým cukrom. Cukrom určite nešetrite!
- Guličky položte na plech vyložený papierom na pečenie vo väčších rozostupoch. Pečením totiž získavajú na veľkosti. Predídete tak ich zlepeniu.
- Rúru zapnite na 175 stupňov. Vo vyhriatej rúre pečte cookies 15-17 minút. Po vybratí z rúry ich nechajte ešte 5-10 minút na plechu.
Prečítejte si tiež: Oslaďte si život: Pripravte si vynikajúce lievnace s medom a ovocím
Tip: Medzi každou ďalšou dávkou, vložte cesto späť do chladničky, bude sa vám s ním lepšie pracovať.