Najlepšia je tá vlastná: Pripravte si domácu zmrzlinu len z dvoch surovín!
V letných dňoch sa osviežte domácou zmrzlinu podľa jednoduchého 2-zložkového receptu, na ktorý nepotrebujete ani zmrzlinovač. A vychutnať si môžete hneď niekoľko chuťových variácií!
Na letný dezert potrebujeme iba:
- 450 ml šľahačkovej smotany
- 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
Pre intenzívnejšiu chuť:
- 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu/arómy
Neprehliadnite: Touto chuťovkou nepohrdnete: Tortila s lososom a avokádom
Postup prípravy:
- Sladené kondenzované mlieko vložte do chladničky na najmenej 30 minút.
- Pomocou ručného alebo stojanového mixéra vybaveného nadstavcom na šľahanie vyšľahajte smotanu na strednej/vysokej rýchlosti.
- Do vyšľahanej šľahačky postupne pridajte schladené kondenzované mlieko.
- Zmes mixérom šľahajte na najvyšších otáčkach, kým nebude úplne tuhá.
- Primiešajte vanilkový extrakt či požadovanú príchuť (voliteľné).
- Zmrzlinovú zmes uskladnite do vzduchotesnej nádoby a zmrazte na minimálne 6 hodín.
- Uchovávajte v mrazničke maximálne 6 týždňov.
Prečítejte si tiež: Oslaďte si život: Pripravte si vynikajúce lievnace s medom a ovocím
Tip: Na prípravu príchutí použite čerstvé ovocie, ktoré rozmixujte a povarte, resp. použite pyré (¼ šálky pyré na 2 šálky zmrzlinového základu).