Presunúť na hlavný obsah

Najlepšia je tá vlastná: Pripravte si domácu zmrzlinu len z dvoch surovín!

Recepty

V letných dňoch sa osviežte domácou zmrzlinu podľa jednoduchého 2-zložkového receptu, na ktorý nepotrebujete ani zmrzlinovač. A vychutnať si môžete hneď niekoľko chuťových variácií!

Na letný dezert potrebujeme iba:

  • 450 ml šľahačkovej smotany
  • 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka

Pre intenzívnejšiu chuť:

  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu/arómy

Neprehliadnite: Touto chuťovkou nepohrdnete: Tortila s lososom a avokádom

Postup prípravy:

  • Sladené kondenzované mlieko vložte do chladničky na najmenej 30 minút. 
  • Pomocou ručného alebo stojanového mixéra vybaveného nadstavcom na šľahanie vyšľahajte smotanu na strednej/vysokej rýchlosti.
  • Do vyšľahanej šľahačky postupne pridajte schladené kondenzované mlieko.
  • Zmes mixérom šľahajte na najvyšších otáčkach, kým nebude úplne tuhá.
  • Primiešajte vanilkový extrakt či požadovanú príchuť (voliteľné).
  • Zmrzlinovú zmes uskladnite do vzduchotesnej nádoby a zmrazte na minimálne 6 hodín.
  • Uchovávajte v mrazničke maximálne 6 týždňov.

Prečítejte si tiež: Oslaďte si život: Pripravte si vynikajúce lievnace s medom a ovocím

Tip: Na prípravu príchutí použite čerstvé ovocie, ktoré rozmixujte a povarte, resp. použite pyré (¼ šálky pyré na 2 šálky zmrzlinového základu).

Dobrú chuť!