Presunúť na hlavný obsah

Domáce bazalkové pesto: Rýchly recept na špagety, ktoré si zamiluje celá vaša rodina

Recepty

Bazalkové pesto, aké si môžete vychutnávať na cestovinách v talianských reštauráciách, si viete raz-dva vytvoriť aj doma. Budete potrebovať kvalitné suroviny, ktoré vám na tanier prinesú závan dovolenky, zaostávať však nebude ani výrazná chuť tejto bylinky.

Na domáce bazalkové pesto si pripravte:

1 strúčik cesnaku

60 g čerstvej bazalky
50 g píniových orieškov
Extra panenský olivový olej
50 g parmezánu

Mohlo by vás zaujímať: Fit raňajkové wafle so smotanou a hroznom: Váš tanier sa premení na porciu sviežosti

Ďalej si ešte nachystajte:

1 malú cibuľu 
1 lyžice olivového oleja
2 lyžice parmezánu
Špagety pre dve osoby
Štipku soli
Čierne korenie

Postup prípravy:

1. V prvom rade si dáme vrieť vodu na špagety, ktorú nezabúdame osoliť. Pripravíme ich podľa návodu na obale, ich varenie trvá približne 5- 7 minút. 
2. Nachystáme si mlynček, do ktorého vložíme píniové oriešky a čerstvú bazalku. Tieto ingrediencie spolu necháme posekať v mlynčeku. Keď sú nasekané nadrobno, prilievame k olivový olej a sledujeme textúru pesta. Doladíme ho ešte cesnakom, ktorý opäť necháme nasekať, tak isto spravíme aj s parmezánom. Ak sa nám zdá naša vzniknutá hmota príliš tuhá, prilejeme ešte kvapku olivového oleja. Do pesta nie je potrebné pridávať špeciálne soľ, tú doplníme na špagetách.
3. Uvarené špagety precedíme, pokvapkáme olivovým olejom a hneď jemne poprášime čiernym korením.
4. Na panvici si zľahka opražíme cibuľku, pridáme k nej naše špagety a na ne aplikujeme pesto. Takto sa nám v panvici spoja a zohrejú všetky suroviny.
5. Špagety s pestom podávame posypané nastrúhaným parmezánom.

Prečítajte si tiež: Hruškový koláč s čokoládou: Lahodná kombinácia ako stvorená na toto obdobie

Tip: Ak by ste chceli pesto jemne ozvláštniť, je možné do neho pridať rajčiny, prípadne mätu, ktorá vytvorí zaujímavú mentolovú a osviežujúcu chuť

Dobrú chuť!