Presunúť na hlavný obsah

Hruškový koláč s čokoládou: Lahodná kombinácia ako stvorená na toto obdobie

Recepty

Čokoláda s hrušky vytvoria v tomto dezerte nezvyčajnú kombináciu, na ktorú si veľmi rýchlo zvyknete až sa stane návykovou. Nešetrite preto kvalitnou horkou čokoládou, sladkasté hrušky z nej spravia tú pravú pochúťku.

Koláč s hruškami má v sebe lahodné horúce čokoládové srdce, ktoré vás prekvapí pri každom jednom zahryznutí. Jeho korpus tvorí maslové krehké cesto dofarbené práve voňavou čokoládou. Príprava je pritom veľmi jednoduchá, pozor si musíte dávať iba na výber kvalitnej čokolády, ktorá iba podtrhne dokonalú chuť tohto spojenia.

Prečítajte si tiež: Recept na zaručene chrumkavé kuracie mäso: Pri jeho grilovaní nezabudnite na tieto suroviny

Na maslový korpus si pripravte:

150 g zmäknutého masla
250 g hladkej múky
80 g práškového cukru
2 žĺtka
2 polievkové lyžice kakaa
Štipku soli

Na čokoládovú plnku si nachystajte:

1 a pol hrnčeka kokosového mlieka
450 g kvalitnej horkej čokolády
1 lyžička vanilkovej esencie
Štipka soli
4 hrušky

Postup prípravy:

1. V miske vyšľaháme maslo s cukrom až do peny. Primiešame žĺtka, hladkú múku, štipku soli a kakao. Rukami premiešavame na hladké cesto, ktoré si vytvarujeme do formy kruhu. Ten vložíme do tortovej formy vystlatej papierom na pečenie. Vrchy cesta ťaháme vo forme čo najvyššie. Pečieme na 180 stupňov približne 40 minút. Cesto môžeme zaťažiť fazuľou či inou strukovinou, aby sa nám pri pečení nezdvíhalo.
2. Na platni si zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť horkú čokoládu. Najvhodnejšie je postupovať nasledovne- do misky nalámeme čokoládu a tú zalievame mliekom až kým nie je celkom ponorená. Do zmesi vmiešame vanilkový extrakt a štipku soli. 
3. Z rúry vytiahneme naše hotové cesto a necháme ho vychladnúť. Keď sa zníži jeho teplota, do cesta nalejeme náš čokoládový krém. Navrch nakrájame ošúpané hrušky a vložíme do chladničky asi na dve- tri hodiny.
4. Koláč môžeme na záver dozdobiť nastrúhanou čokoládou. Krájame ho vždy studeným nožom, aby sa nám stuhnutý čokoládový krém ľahšie od seba oddeľoval. 

Mohlo by vás zaujímať: Jablkový Tarte Tatin: Zdravý trik s karamelom si môžete dopriať a neohrozíte tak svoju postavu

Dobrú chuť!

- Najčítanejšie -

Diskusia k článku

comments powered by Disqus