Presunúť na hlavný obsah

Kuskus s dvoma druhmi tekvíc a granátovým jablkom: Recept, ktorý osvieži vaše chute

Recepty

Ľahký obed máte hotový za pár minút. Jeho výživové hodnoty vás pritom prekvapia tak, že si podobnú pochutinu budete chcieť dopriať každý deň.

Kuskus je plodinou, ktorá obsahuje vysoký podiel vápnika, železa i draslíka. Jeho využitiu v kuchyni preto v žiadnom prípade nedávajte stop. Je vhodný práve pre tie najrýchlejšie kuchárky, pretože ho stačí iba zaliať vodou čí chutným vývarom. Bylinky mu dodajú tu pravú zahraničnú arómu, chuti skvelo aj s nasladlým ovocím, ktoré mu dodá na šťavnatosti.

Mohlo by vás zaujímať: Domáca vianočka s hrozienkami: Kysnuté cesto vám s touto zásadou pôjde ako po masle

Na kuskus s tekvicou si pripravte:

1 hrnček kuskusu
1 menšiu tekvicu hokaido
1 cuketu
1 granátové jablko
2 hrnčeky vody
Tekvicový olej
Soľ 
Korenie

Postupujte nasledovne:

1. Tekvicu hokaido rozrežte napoly a dajte piecť do rúry na 180 stupňov do mäkka, asi na 20- 25 minút.
2. Cuketu očistite od šupky, nakrájajte na kolieska a jemne opražte na kúsku oleja na panvici. 
3. Kuskus zalejte vriacou vodou, posoľte a okoreňte. Keď vypije všetku vodu, znamená to, že je hotový. Jemne do neho vmiešajte cuketu. Upečenú hokaido tekvicu nakrájate na mesiačiky, potom ju očistite od šupky a posekajte na menšie kocky. Tú tiež zamiešajte do kuskusu.
4. Navrch pripraveného jedla jemne vymačkajte šťavu z granátového jablka a pridajte aj jeho zrniečka. 

Prečítajte si tiež: Mexická pochúťka si získa každého: Navarte tacos s mletým hovädzím mäsom a budete za hviezdu

Dobrú chuť!