Svieži letný koláč: Tento fit recept chutí po mandliach a sladkých hruškách
Dokonalý letný deň si žiada aj perfektnú malú sladkosť. V lete si však väčšina z nás drží štíhlu líniu, preto nie je od veci vyskúšať niekedy aj fit variantu klasického pečenia.
Hrušky sú v lete čerstvé, sladké a poskytnú vám to pravé letné osvieženie. Koláče z nich milujú aj malí aj veľkí. Pochuťte si preto na našej malej špecialite, ktorá neobsahuje ani gram cukru, zato jej chuť hovorí za všetko. Spojenie hrušiek a mandlí je tým pravým na váš víkendový stôl.
Prečítajte si tiež: Skvelé a chutné raňajky: Takýto avokádový toast s brusnicami musíte vyskúšať
Na prípravu budete potrebovať:
180 g mandľovej múky
75 g špaldovej múky
5 PL medu
4 vajcia
4 hrušky
1 PL vanilkovej esencie
1 PL prášku do pečiva
200 g nesoleného masla
Postup:
1. Hrušky zbavte šupky, nakrájajte na menšie kocky a jemne poduste na panvici na kúsku vody, aby chytili zlatistú farbu a nechajte odstáť.
2. Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Misku na pečenie vyložte papierom na pečenie a jej boky vytrite maslom.
3. Vo veľkej miske zmiešajte oba typy múky, prášok do pečiva, med, vanilkovú esenciu a šľahajte mixérom kým nedosiahnete jemný krém. Pridajte vajíčka, maslo a zmes ešte raz poriadne prešľahajte.
4. Do vzniknutej zmesi pridajte kúsky hrušiek a iba zľahka premiešajte.
5. Svoje cesto nalejte do pripravenej misky na pečenie. Pečte po dobu 55 minúť až kým koláčik nie je zlatistý na povrchu a stále šťavnatý vo vnútri.
Mohlo by vás zaujímať: Osviežujúca torta z bielkov: Pavlova torta si zaslúži svoje miesto na vašej letnej párty