Osviežte sa v strede letného dňa: Ľahkému čučoriedkovému koláču s mascarpone neodoláte
Letné pochúťky nemajú konca kraja. Ak máte radi niečo svieže, vyskúšajte náš čučoriedkový koláč.
Mascarpone miluje snáď každý. Ak sa pridá k chutnému ovocnému koláču, je ťažké mu niečo vytknúť alebo mu odolať. Skúste si v letné poobedie pochutnať na tom našom, plnom čerstvých čučoriedok a uvidíte, že nepookrejú len vaše chuťové poháriky, ale aj žalúdok.
Inšpirujte sa: Spojte skvelú chuť s niečím zdravým: Pochutnajte si na brownies z arašidového masla a malín
Na prípravu otrebujete:
Cesto:
- 200 gramov celozrnej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 120 gramov masla
- 50 gramov hnedého cukru
- 1 vajce
Nenechajte si ujsť: Moderná čokoládová raw torta: Pridajte ríbezle a dokonalý svieži dezert je na svete
Plnka:
- šťava z polovice citróna
- 250 gramov mascarpone
- 1 vajce
- 40 gramov hnedého cukru
- 1 vanilkový cukor
- 400 gramov čerstvých čučoriedok
Mohlo by vás zaujímať: Osviežujúci malinový koláč: Ľahká piškóta a mascarpone z neho robia tortu leta
Postup:
Na začiatok si zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vajíčkom a zmäknutým maslom, a to až pokým zo zmesi nevypracujeme hladké cesto. Následne ho vložíme do formy na pečenie, ktorú predom vymastíme. Nezabudneme aj na vytvorenie okrajov. Cesto musí obopínať celú misu.
Inšpirujte sa: Vynikajúci cisársky trhanec s jahodami: Špecialita rakúskych kráľov, ktorá vám spraví deň sladším
Hneď nato si do mascarpone nakvapkáme štavu z polovice citróna, pridáme hnedý aj vanilkový cukor, vajce a dobre premiešame. Zmes rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto a vrch obsypeme čučoriedkami tak, aby žiadna časť plnky nepresvitala.
Následne koláč vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a necháme piecť 30 minút. Po vytiahnutí koláč nechajte vychladnúť a podávajte ho vo forme trojuholníkov. Prajeme dobrú chuť!