Spojte skvelú chuť s niečím zdravým: Pochutnajte si na brownies z arašidového masla a malín
Brownies miluje snáď každý. Čo tak ho ale obohatiť o zdravý tuk z arašidov a trošku ovocia?
Tento koláč plný čokolády sa stáva lákadlom takmer vždy, keď naň natrafíme v obchode či cukrárni. Tak chutnú čokoládu, ktorá sa rozplýva na jazyku nájdeme len v máloktorom koláči a práve preto mu len málokto dokáže odolať. Skúste však tentokrát pripraviť jeho zdravšiu verziu s prídavkom malín a arašidového masla.
Mohlo by vás zaujímať: Moderná čokoládová raw torta: Pridajte ríbezle a dokonalý svieži dezert je na svete
Na prípravu potrebujete:
- 180 g hladkej múky
- 150 g trstinového cukru
- 50 g kakaa
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 3 ks vajec
- 200 g masla
- 200 g horkej čokolády v bio kvalite
- 4 lyžice arašidového masla (bez prídavku cukru a palmového oleja)
- 125 g Mascarpone
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 ks žĺtok
- 1 hrnček čerstvých malín
Nenechajte si ujsť: Pôžitok z prepojenia troch druhov čokolády: Vychutnajte si ako dezert tieto cookies
Postup:
Najprv si pripravíme plech, ktorý vymastíme maslom, položíme naň papier na pečenie a rúru zapneme na 170 stupňov.
Následne sa pustíme do topenia samotnej čokolády. Tú spoločne s maslom rozpustíme nad vriacou vodou. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom až kým nevytvoria penu, následne do zmesi vlejeme roztopenú čokoládu a múku zmiešanú s bio kakaom. Už vám netreba nič viac, než zmes vyliať na plech a začať sa venovať arašidovej plnke.
Inšpirujte sa: Osviežujúci malinový koláč: Ľahká piškóta a mascarpone z neho robia tortu leta
Tú si pripravíme zmiešaním masla s mascarpone, práškovým cukrom a žĺtkom. Vzniknutú hmotu vtláčíme do cesta, ktoré následne vložíme na 30 minút do rúry. Po dopečení všetko dozdobíme malinami podľa chuti.
Ak má niektoré rád viac ovocia, pokojne môžete čerstvé maliny pridať už pri samotnom pečení a dodať tak brownie ešte ovocnejší nádych. Prajeme dobrú chuť!