Osviežujúci malinový koláč: Ľahká piškóta a mascarpone z neho robia tortu leta
Čerstvé ovocie môžete pre svojich najbližších pretaviť do podoby toho najchutnejšieho zákusku. Maliny majú samé o sebe dokonalú letnú chuť, stačí ich doplniť iba jednoduchou piškótou a krémom z mascarpone, aby ste vytvorili nezabudnuteľný chuťový zážitok.
Klasické nadýchané piškótové cesto sa hodí k akémukoľvek typu letného ovocia. Pozdvihne jeho, už aj tak dokonalú, chuť a dodá mú sladkosť. V tomto recepte sa do cesta pridávajú mandle. V spojení s malinami vytvoria príjemný kontrast, ktorý určite učaruje aj vašim chuťovým pohárikom.
Prečítajte si tiež: Pôžitok z prepojenia troch druhov čokolády: Vychutnajte si ako dezert tieto cookies
Na korpus budete potrebovať:
4 vajcia
4 lyžice práškového cukru
4 lyžice polohrubej múky
4 lyžice nadrobno nasekaných mandlí
Na krém si pripravte:
500 g mascarpone
2 lyžičky citrónovej kôry, jemne nastrúhanej
80 g práškového cukru
300 g čerstvých malín
Postup:
1. Na cesto si v miske z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte do neho práškový cukor a šľahajte, až kým nie je zmes úplne tuhá.
2. Zľahka vmiešajte žĺtky a preosiatu múku. Na záver domiešajte aj mandle. Všetky suroviny dobre prepojte, ale už iba ručne. Takto pripravený korpus nalejte do tortovej formy a pečte po dobu 15 až 20 minút na 170 stupňoch Celzia.
3. Na krém si vymiešajte mascarpone s cukrom a pridajte citrónovú kôru. Vzniknutou zmesou potrite vrch už vychladeného korpusu.
4. Na záver tortu ozdobte čerstvými malinami. Ak máte radšej sladšie koláče, posypte ich na záver práškovým cukrom a už si len vychutnajte svieži letný dezert.
Mohlo by vás zaujímať: Čučoriedkový cheesecake s horkou čokoládou: Božský recept podľa food blogerky Simony Škodovej