Lahodný májový čokoládový koláč: Najlepší dezert na nedeľný stôl
Chutný obed si žiada aj malú sladkú bodku. Tá vaša môže byť presne tou skvelou „čerešničkou na torte.“
Existuje množstvo čokoládových koláčov, ktoré si môžete pripraviť. Čo však robí tento májový čokoládový koláč tým jedinečným? Snúbia sa v ňom tri unikátne chute, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. Prekypuje vynikajúcou horkou čokoládou, čerešňami a mandľami, ktoré vytvárajú božskú chuť a sladkú bodku po akomkoľvek obede.
Mohlo by vás zaujímať: Čučoriedkový cheesecake s horkou čokoládou: Božský recept podľa food blogerky Simony Škodovej
Na prípravu budete potrebovať:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček mlieka
½ hrnčeka oleja
2 vajcia
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
1 lyžička kakaa
100g horkej čokolády
100g posekaných mandlí
1 hrnček zaváraných čerešní
Postup:
1. Zmiešame spolu všetky suché ingrediencie a vajíčka. Postupne k nim prilejeme mlieko a olej a poriadne premiešame.
2. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na menšie kúsky. Primiešame ju do vzniknutého a pripraveného cesta. Takto zabezpečíme aby sa čokoláda pri pečení v zmesi príjemne roztiekla.
3. Do cesta pridáme mandle. Pár si ich ponecháme bokom na ozdobu koláča. Podobne spravíme aj s čerešňami. Vmiešame ich iba zľahka, aby sme nenarušili ich textúru.
4. Koláčovú zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme po dobu 30 až 45 minút na 180 stupňov.
5. Tesne pred podávaním môžete vrch koláča poliať roztopenou horkou čokoládou. Pridajte čerešne a boky koláča ozdobte mandľami.
Mohlo by vás zaujímať: Svieže raňajky do postele: Špaldové palacinky s exotickým ovocím