Moderná čokoládová raw torta: Pridajte ríbezle a dokonalý svieži dezert je na svete
Obdobie leta si žiada ľahké a svieže dezerty plné chuti. Svoje brucho si určite nechcete zaťažovať potravinami, ktoré sa ťažko trávia. Preto vyskúšať nepečený recept, ktorý si získa každého člena vašej rodiny.
Spojenie surovín bohatých na výživné látky, toho najlepšieho kakaa a čerstvých ríbezlí, robí z tejto torty skvelého spoločníka na letný stôl. Jej príprava vám nezaberie veľa času a hlavne, dá sa podávať dokonale chladená!
Prečítajte si tiež: Osviežujúci malinový koláč: Ľahká piškóta a mascarpone z neho robia tortu leta
Na základ budete potrebovať:
250g orechov
150g hrozienok
100g datlí
50g sušeného kokosu
šťavu z polovice citróna
100g ríbezlí
Na krém si pripravte:
200g kešu orechov
1 zrelé avokádo
4 banány
5 lyžíc kokosové oleja
3 lyžice kvalitného kakaa
1 hrsť datlí
trochu citrónovej šťavy
Postup:
1. S výrobou korpusu začneme ešte noc pred servírovaním. Do vody si namočíme orechy, hrozienka a ďatle, tak aby ňou boli celé zaliate. V takomto nočnom kúpeli nám do rána zmäknú.
2. Po ich zmäknutí vylejeme zvyšnú vodu a ovocie a orechy rozmixujeme v mixéry na lepkavú hmotu, ktorá spolu drží.
3. Vzniknutou hmotou vystelieme dno formy a následne na ňu poukladáme ríbezle.
4. Krém vyšľaháme z kešu orieškov, avokáda, banánov, kokosového oleja, citrónovej šťavy a čerstvých mäkkých datlí. Pridáme kvalitné kakao a zapracujeme ho do zmesi. Zľahka vo vmiešame, aby sme dosiahli nadýchanú textúru krému.
5. Krém nanesieme na korpus s ríbezľami a necháme stuhnúť v chladničke.
6. Na záver môžeme tortu ešte celú obliať čokoládovou polevou a ozdobiť ríbezľami, ktoré si predtým necháme vychladiť. Takto docielime krásny zamrznutý efekt na ovocí.
Mohlo by vás zaujímať: Vynikajúci cisársky trhanec s jahodami: Špecialita rakúskych kráľov, ktorá vám spraví deň sladším