Sladké hriešnosti: Makovo-tvarohový cheesecake so šťavnatým ovocím
Mak je obľúbenou zložkou mnohých dezertov. Zbožňujú ho deti aj dospelí. Verte nám, že tento dokonalý makovo-tvarohový cheesecake si jednoducho zamilujete. Navyše je jednoduchý a rýchly. Tak šup, s láskou do pečenia.
Neprehliadnite: Rybacia nátierka z tuniaka: Dokonalé, sýte a rýchle raňajky na počkanie
Tentokrát sme sa pri pečení nechali inšpirovať blogom Kollachela. Tento makovo-tvarohový cheesecake, je totiž naozaj výnimočný!
Čo budete potrebovať:
Korpus:
200 gramov maslových sušienok
130 gramov masla
1 lyžička mletej škorice
plnka
500 gramov jemného tvarohu
200 gramov krémového syru (Philadelphia, Mana, Monika)
400ml kyslej smotany
4 vajcia
170 gramov nemletého maku
170 gramov krupicového cukru (môžete použiť aj práškový)
lyžička vanilkového extraktu
kôra a šťava z 1 limety
Postup:
Sušienky na korpus rozomelieme valčekom na cesto alebo pomixujeme v kuchyskom robote a zmiešame so škoricou, rozpusteným maslom. Touto hmotou vyložíme dno tortovej formy. Tvaroh, smotanu a smotanový syr dôkladne spracujeme v mixéri. Postupne pridávame po jednom vajcia a vanilkový extrakt. Na záver prisypeme mak, kôru a šťavu z limety. Nalejeme do formy a pri 140 stupňoch Celzia pečieme približne 60-65 minút, pokým okraje nebudu pevné, ale stred ešte neprepečený. Necháme vychladnúť v pootvorenej, vypnutej rúre a potom následne v chladničke - ideálne cez noc.
Dobrú chuť!
Prečítajte si: Zdravo a chutne: Budha miska s belugou a tofu, ktorá je plná vitamínov či minerálov