Osviežujúca torta z bielkov: Pavlova torta si zaslúži svoje miesto na vašej letnej párty

Dokonalý jemný sneh vám bude praskať v ústach. Je tak osviežujúca ako sneh v zime, avšak spoločnú s ním má iba farbu. Lahodná torta Pavlova sa dá pripraviť hneď na niekoľko spôsobov.

Táto torta je presne taká istá- jemná a ľahká, ako keby sa vznášala

Táto torta je presne taká istá- jemná a ľahká, ako keby sa vznášala

Zdroj: Profimedia

Lahodná torta Pavlova nesie svoj názov po krásnej ruskej baletke Anne Pavlovovej. Jej tanec bol tak dokonalý, že ona sama o sebe tvrdila, že netancuje, ale priam sa vznáša. Táto torta je presne taká istá- jemná a ľahká, ako keby sa vznášala. Vychutnajte si ju s rodinou, alebo s priateľmi. Úspech s ňou máte vopred zaručený.

Prečítajte si tiež: Zdravý ranný budíček: Chia puding plný vitamínov z čerstvého ovocia

Na bielkový základ budete potrebovať:

4 bielky
220 g krupicového cukru
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžičky vínneho octu

Na náplň si pripravte:

200 ml šľahačkovej smotany
250 ml mascarpone
1 lyžička cukru

Na ozdobenie:

ovocie podľa vlastnej chuti
vanilkový cukor 

Postup:

1. V mixéri spolu vymiešame bielka na nízkych otáčkach. Postupne do nich prisýpame práškový cukor., škrob a prilejeme vínny ocot. Dávame pozor, aby nám cukor z mixéra neodletoval, preto ho do bielok zamiešavame postupne. Sneh má byť vo finálnej fáze pevný a krásne lesklý. 
2. Na plech si rozprestrieme papier na pečenie, na ktorý si nakreslíme ceruzkou kruh. Veľkosť kruhu bude zodpovedať veľkosti korpusu našej Pavlovej torty.
3. Do kruhu rozotrieme a navrstvíme bielkovú zmes. Pečieme v rúre po dobu 80 minút na 120 stupňoch.
4. Po uplynutí uvedeného času rúru hneď vypneme, avšak tortu v nej necháme ešte chladnúť. Doba chladnutia nemá byť kratšia ako 3 hodiny.
5. Na krém si v miske vymiešame smotanu s mascarpone a cukrom. Ak chcete tento jemný krém osviežiť, môžete do neho pridať aj lyžičku džemu. Výber príchute je čisto na vás. Získa tak na farebnosti ale aj na príjemnej ovocnej chuti.
6. Po vychladnutí na bielkový korpus jemne nanesieme vymiešaný krém. Na vrch poukladáme ovocie a podľa chuti zasypeme vanilkovým cukrom. Výber ovocia je čisto na vás, avšak najlahodnejšie je drobné červené ovocie.

Mohlo by vás zaujímať: Spojte skvelú chuť s niečím zdravým: Pochutnajte si na brownies z arašidového masla a malín

Dobrú chuť!

Foto:
Profimedia
Zdroj:
PC

Súvisiace články

Vysetrenie.sk

PlniElanu.sk

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články

Staň sa fanúšikom

TV programTV program Telkáč

Rozprávky, filmy a seriály

Starostlivosť o seba