Opekané chrumkavé bagetky s figami a kozím syrom: Pokvapkajte medom a neoľutujete
Ak patríte medzi ľudí, ktorí neradi trávia dlhý čas v kuchyni a preferujú skôr rýchlovky, tento recept si získa vaše srdce.
Suroviny:
2ks čerstvej francúzskej bagety
Kozí syr
Rozmarín
Domáci med
1 strúčik cesnaku
Vlašské orechy alebo pistácie
Olivový olej
Vyskúšajte: Letný obed s príchuťou Talianska: Lasagne so štyrmi druhmi syra musíte vyskúšať
Postup:
Bagetu si nakrájame šikmo na dlhé pásy hrubé asi 2 cm. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 5-6 minút pri teplote 150 stupňov. Vytiahneme a potrieme cesnakom. V miske si medzitým zmiešame podrvený kozí syr s rozmarínom a natrieme touto zmesou bruscetty. Nakrájame figy, pokvapkáme medom a pridáme nasekané orechy alebo pistácie. Mňam!
Dobrú chuť!