Presunúť na hlavný obsah

Vyskúšajte tento rok na Silvestra niečo netradičné: Prepojenie datlí a slaninky si vás získa na prvé zahryznutie

Recepty

Na Silvestra si každá žena praje byť tou najoriginálnejšou hostiteľkou. Na stole nesmú chýbať pochutiny najrôznejších druhov, my vám však prinášame aj rýchly recept, ktorý si vaši hostia určite obľúbia.

Spojenie chutí by malo byť o ich vyváženosti. To presne ponúka sladkastá datľa, ktorá sa jemne dosolí a vypečie v slaninke, ktorá ju zaobalí svojim nádychom domáckosti. V tomto últra ľahkom recepte, ktorý môžete svojim hosťom servírovať už za pár minút sa preto snúbi chuť exotiky a rýchla príprava, ktorá vám počas Silvestrovského dňa určite padne vhod.

Prečítajte si tiež: Lahodný domáci vaječný likér: Jeho zloženie vám učaruje, osladíte si ním celé sviatky

Na datle v slaninke si pripravte:

Datle
Plátky slaninky presne podľa počtu datlí
Soľ
Čierne korenie
Malé špáradlá
Olivový olej
Kúsok medu

Postup prípravy:

1. Na panvici si rozohrejeme olivový olej, na ktorom budeme slaninku s datľou pražiť zo všetkých strán.
2. Datle podľa záujmu vykôstkujeme (my preferujeme túto verziu, aby si náhodou niektorí z hostí neublížil na zuby), obalíme každú jednu v plátku slaninky, ktorú predtým jemne posolíme a okoreníme.
3. Opekáme na ohni zo všetkých strán, nezabúdame ani na boky slaninky, ktoré by mali tiež byť pekne prepečené. Špáradlá použijeme na zaistenie slaniny na ovocí.
4. Na záver servírujeme aj s pár kvapkami medu, ktoré dodajú príjemný kontrast slanine.

Nás tip: Celé malé jednohubky môžete zaobaliť ešte do lístkového cesta. Tak získate bohatší chod, ktorý však nestratí nič na svojej osvedčenej chuti.

Mohlo by vás zaujímať: Vynikajúce linecké koláčiky nesmú na Vianoce chýbať: Vedeli ste, kam až siaha ich história?

Dobrú chuť!