Presunúť na hlavný obsah

Sacherova torta bez množstva cukru a lepku: Tieto ingrediencie nahradíte, avšak rozdiel cítiť nebudete

Recepty

Vynikajúca čokoládová torta nesie meno Sacherová. Niet sa čomu čudovať, že si ju v Rakúsku tak obľúbili hneď potom ako tam aj vznikla. Vyrobte si však doma zdravšiu verziu, ktorá poteší nielen chuťové poháriky ale aj vašu postavu.

Prepojenie surovín sa v Sacherovej torte vyslovene snúbi. Jej jemný krém a na povrchu vrstva čokolády z nej však robia doslova kalorickú bombu. Známu Sacherku si však viete vyrobiť aj v zdravšom variante, jej chuť bude aj napriek tomu dokonalá. Takéto ingrediencie vás nielen zasýtia, ale pomôžu aj vášmu telu a štíhlej postave.

Prečítajte si tiež: Fitness tiramisu s nižším obsahom kalórii: Stačí vymeniť túto ingredienciu a dezert bude mať menej tukov

Na prípravu budete potrebovať:

150 g cvikle

350 g cukety

250 g horkej čokolády

100 g múky

1 PL kypriaceho prášku

4 PL agávového sirupu

2 PL horkého kakaa

4 vajcia

100 g masla

Domáci džem 

Postupujte nasledovne:

1. Cviklu a cuketu, ktorú používame na odľahčenie cesta si nastrúhame na jemno a následne zmiešame s kakaom. Chute sa prepoja tak, že si ani nevšimnete rozdiel. Textúra torty však bude nadýchaná a vláčna.

2. 150 g horkej čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme k nej maslo a cukor a miešame až kým sa všetky suroviny nespoja do hladkej tekutiny. Tú následne prilejeme k zmesi cvikle a cukety.

3. Pridáme celé vajcia, zašľaháme ich a postupne po častiach vmiešavame aj múku s kypriacim práškom.

4. Celú tortovú hmotu dosladíme agávovým sirupom.

5. Vo forme vystlanej papierom na pečenie, pečieme po dobu 35 až 40 minút na teplote 180 stupňov Celzia. 

6. Po dopečení korpus potrieme džemom a následne môžeme použiť aj roztopenú horkú čokoládu, ktorá poslúži ako hladká glazúra.

Mohlo by vás zaujímať: Zdravý variant klasického gaštanového pyré: Takto ľahko ho pripravíte za pomoci účinných surovín

Dobrú chuť!