Domáce škoricové hviezda: Vyskúšajte na nich nádych javorového sirupu a teplého masla

Vynikajúce škoricové hniezda si pripravíte doma ľahšia ako si myslíte. Škorica v nich zachutí malým aj veľkým, budú vašim spoločníkom počas jesenných dní.

Domáce škoricové hniezda v sebe spájajú jemnú chuť škorice, nesmie chýbať ani táto tajná ingrediencia

Domáce škoricové hniezda v sebe spájajú jemnú chuť škorice, nesmie chýbať ani táto tajná ingrediencia

Zdroj: Profimedia

Domov vonia určitými typickými arómami. Na jeseň sa v nich mieša škorica, pridať môžete aj jemný javorový sirup. Tak lahodne chutia škoricové hviezda, ktoré si môžete pripraviť aj doma. Ich príprava je jednoduchšia ako by ste si mohli priať, budú nadýchané a plné chuti. K dokonalosti ich dovedú práve sezónne orechy, ktoré im dodajú aj dôležité výživné látky. 

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si jednoduchý koláč plný jesene: Spája jablká, slivky a nádych škorice

Na cesto budete potrebovať:

180 ml teplého mlieka
2 vajcia
60 g masla (rozpusteného)
50 g hnedého cukru
1/2 kávovej lyžičky soli
450 g hladkej múky
8 g droždia

Na plnku si pripravte:

60 g rozpusteného masla
25 g mletej škorice
80 g hnedého cukru
25 g orechov nasekaných na menšie kúsky

Na smotanovú ozdobu si nachystajte: 

170 g jemného tvarohového syra
1/3 hrnčeka zmäknutého masla
práškový cukor
javorový sirup

Postup prípravy:

1. V miske si v teplom mlieku nechajte nakvasiť droždie. Do vykysnutého kvásku pridajte vajíčka, rozpustené maslo, štipku soli a cukor.
2. Múku prisýpajte po častiach a vymixujte či v rukách spracujte na jemné cesto, až dokým ingrediencie úplne nezapadnú do seba a nevytvoria hladkú hmotu. Takto pripravené cesto nechajte odpočinúť, zakryte ho utierkou a nechajte kysnúť asi pod dobu 45 minút.
3. Po vykysnutí na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na asi 1 centimeter hrubý pás. Do neho budete nanášať plnku.
4. Na plnku zmiešajte maslo, škoricu, hnedý cukor a orechy. Rovnomerne ich nasypte na celé rozvaľkané cesto a zrolujte ho do jednej rolády, ktorú následne pokrájajte na rovnako hrubé časti.
5. kruhy rolády poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, použiť môžete aj okrúhlu zapekaciu misu, v ktorej ich vystavajte jedno vedľa druhého do tvaru kruhu.
6. Takto pripravené hniezda môžete ešte zvrchu zľahka potrieť maslom a pečte ich na 200 stupňov po dobu asi 15 až 20 minút.
7. servírujte ich ešte teplé, navrchu potreté bielou polevou. Na ňu si v miske vymiešajte jemný tvaroh s maslom s pridajte cukor i javorový sirup podľa vašej chuti. Javorový sirup je práve zázračnou ingredienciou, ktorá dodá tejto poleve úžasnú textúru, ale aj unikátnu sladkú chuť. 

Prečítajte si tiež: Jeseň v podobe muffiny: Dokonalé spojenie čokolády a hokaido tekvice prebudí vaše zmysly

Dobrú chuť!

Foto:
Profimedia
Zdroj:
PC

Súvisiace články

Vysetrenie.sk

PlniElanu.sk

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články

Staň sa fanúšikom

Starostlivosť o seba