Letná pestrosť na tanieri: Pripravte si jedinečné špagety s cuketou, mladým hráškom a mrkvou
Letné dni si žiadajú pravé rýchly ale zdravý obed. Túto pochúťku môžete mať hotovú už v priebehu pár minút a zaručujeme vám, že nadchne každého člena vašej rodiny.
Cestovina sa tak podvedome spája s rajčinovou omáčkou a kôpkou lahodného syra. V lete sa však táto rýchlovka dokáže rýchlo opotrebovať a stráca na svojej zaujímavosti. Pripravte si preto malú zmenu a dodajte svojmu jednu dokonalú letnú farbu. V tomto pokrme sa spája krásna zelená s jemným chili a lahodnou mrkvičkou.
Prečítajte si tiež: Opekané chrumkavé bagetky s figami a kozím syrom: Pokvapkajte medom a neoľutujete
Na prípravu budete potrebovať:
Špagety
Olivový olej
Himalájska soľ
2 mladé mrkvy
1 väčšia cuketa
Za hrsť mladých strukov hrášku
Chili
Rozmarín
Postup:
1. Špagety uvaríme vo vode osolenej himalájskou soľou. Hneď po ich scedení ich pokvapkáme olivovým olejom a jemne premiešame, aby nezostali zlepené.
2. Na panvici jemne opražíme cuketu, mladú mrkvu a až po čase pridáme struky hrachu.
3. Zeleninu opekáme so štipkou soli, pridáme rozmarín a na jemno nakrájané chili.
4. Pridáme špagety a dôkladne premiešame, aby sa prepojili všetky chute.
Mohlo by vás zaujímať: Osviežujúca torta z bielkov: Pavlova torta si zaslúži svoje miesto na vašej letnej párty