Grilovaný losos s avokádovým pyré: V horúčavách stavte na ľahké a výživné jedlo
Nechutí vám jesť? Aj napriek teplotám je však veľmi dôležité prijímať dostatok živín. Chutný losos si vás svojou jednoduchosťou a výživovými hodnotami určite získa!
V lete nám síce jesť nechutí, pravidelnú stravu by sme však aj napriek tomu nemali zanedbávať. Naše telo totiž v horúčavách potrebuje živiny ešte o niečo viac. Preto mu ich doprajte v tej správnej dávke, a to za pomoci jemného a chutného lososa, ktorého príprava vám nezaberie viac ako pár minút!
Inšpirujte sa: Letná forma zdravej večere: Pečené batáty plnené syrom a jarnou cibuľkou
Budete potrebovať:
- 250 gramov lososa bez kože
- čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- 1 zrelé veľké avokádo
- šťavu z 1/3 citróna
- čerstvú rukolu na dozdobenie
Postup:
Ako prvé si lososa poriadne opláchnite. Je najlepšie kupovať čerstvého, ktorého chuť sa nedá porovnať s ničím iným, je výrazná a dokonalé vyvážená. Stačí, keď ho z oboch strán okoreníte a osolíte a necháte do zlatista opiecť na rozpálenej panvici, do ktorej ste predom naliali olivový olej.
Inšpirujte sa: Vyskúšajte toto leto špagety s morskými plodmi: Lahodnú chuť docielite týmito bylinkami
Následne si vydlabte avokádo, lyžicou ho popučte na čo najmenšie časti, použite soľ a korenie ako v predchádzajúcom prípade a do všetkého ešte vylejte šťavu z 1/3 vopred odšťaveného citróna. Ak chcete, aby vaše pyré bolo rozmixované dohladka, použite ponorný mixér a jemne všetko rozdrvte na čo najjemnejšie.
Na tanier najprv uložte upraženého lososa, ktorého na vrchu dozdobte avokádovým pyré, pridajte plátok citróna na chuť a všetko posypte čerstvou rukolou.
Nenechajte si ujsť: Opekané chrumkavé bagetky s figami a kozím syrom: Pokvapkajte medom a neoľutujete
Ľahká a jednoduchá letná pochúťka je na svete, tak si ju vychutnajte!