Presunúť na hlavný obsah

Grilovaný losos s avokádovým pyré: V horúčavách stavte na ľahké a výživné jedlo

Recepty

Nechutí vám jesť? Aj napriek teplotám je však veľmi dôležité prijímať dostatok živín. Chutný losos si vás svojou jednoduchosťou a výživovými hodnotami určite získa!

V lete nám síce jesť nechutí, pravidelnú stravu by sme však aj napriek tomu nemali zanedbávať. Naše telo totiž v horúčavách potrebuje živiny ešte o niečo viac. Preto mu ich doprajte v tej správnej dávke, a to za pomoci jemného a chutného lososa, ktorého príprava vám nezaberie viac ako pár minút!

Inšpirujte sa: Letná forma zdravej večere: Pečené batáty plnené syrom a jarnou cibuľkou

Budete potrebovať:

  • 250 gramov lososa bez kože
  • čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • 1 zrelé veľké avokádo
  • šťavu z 1/3 citróna
  • čerstvú rukolu na dozdobenie

Postup:

Ako prvé si lososa poriadne opláchnite. Je najlepšie kupovať čerstvého, ktorého chuť sa nedá porovnať s ničím iným, je výrazná a dokonalé vyvážená. Stačí, keď ho z oboch strán okoreníte a osolíte a necháte do zlatista opiecť na rozpálenej panvici, do ktorej ste predom naliali olivový olej.

Inšpirujte sa: Vyskúšajte toto leto špagety s morskými plodmi: Lahodnú chuť docielite týmito bylinkami

Následne si vydlabte avokádo, lyžicou ho popučte na čo najmenšie časti, použite soľ a korenie ako v predchádzajúcom prípade a do všetkého ešte vylejte šťavu z 1/3 vopred odšťaveného citróna. Ak chcete, aby vaše pyré bolo rozmixované dohladka, použite ponorný mixér a jemne všetko rozdrvte na čo najjemnejšie.

Na tanier najprv uložte upraženého lososa, ktorého na vrchu dozdobte avokádovým pyré, pridajte plátok citróna na chuť a všetko posypte čerstvou rukolou.

Nenechajte si ujsť: Opekané chrumkavé bagetky s figami a kozím syrom: Pokvapkajte medom a neoľutujete

Ľahká a jednoduchá letná pochúťka je na svete, tak si ju vychutnajte!