Presunúť na hlavný obsah

Letná forma zdravej večere: Pečené batáty plnené syrom a jarnou cibuľkou

Recepty

Skvelá pochúťka, ktorá nielenže úžasne chutí, ale v tom správnom množstve má v kategórii zdravej večere len málo konkurentov. Vyskúšajte sladký batát!

Batáty už v našich obchodoh nie sú síce novinkou, veľa ľudí si však na ne ešte stále zvyká. Ako ste na tom s touto ľahšie stráviteľnou verziou zemiaku vy? Ak ste si k sebe ešte tak celkom nenašli cestu, pomocou nášho jednoduchého receptu na ľahkú letnú večeru sa vám to určite podarí!

Inšpirujte sa: Letný obed s príchuťou Talianska: Lasagne so štyrmi druhmi syra musíte vyskúšať

Budete potrebovať:

  • 2 veľké batáty
  • 150 gramov nastrúhanej mozzarelly
  • 2 menšie fialové cibuľky
  • 200 gramov bieleho jogurtu
  • soľ, čierne korenie
  • čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Oba zemiaky si umyte, rozkrojte do troch štvrtín a pootvorené poukladajte na plech, ktorý následne vložte do rúry predhriatej na 250 stupňov. Nepečieme ich viac ako 20 minút, ide len o to, aby nám pekne zmäkli a ich vnútro sa po vybratí z rúry dalo roztlačiť vidličkou. 

Mohlo by vás zaujímať: Skvelé a chutné raňajky: Takýto avokádový toast s brusnicami musíte vyskúšať

Ešte zahorúca do vnútra nasypeme postrúhanú mozzarellu, ktorá sa príjmene rozpustí, ozdobíme kolieskom pokrájanej cibuľky, osolíme, okoreníme a vložíme ešte na 10 minút do rúry.

Po vybratí servírujeme každý batát na tanier osobitne, na vrch pridáme dve lyžice bieleho jogurtu a všetko dozdobíme jedným či dvomi kolieskami cibuľky a petržlenovou vňaťou, ktorá jedlu dodá výbornú arómu a sviežu chuť.

Nenechajte si ujsť: Letná pestrosť na tanieri: Pripravte si jedinečné špagety s cuketou, mladým hráškom a mrkvou

Jednoduchá večera je razom hotová a vám už neostáva nič iné, len si batát obľúbiť! Tak smelo do toho!