Letná forma zdravej večere: Pečené batáty plnené syrom a jarnou cibuľkou
Skvelá pochúťka, ktorá nielenže úžasne chutí, ale v tom správnom množstve má v kategórii zdravej večere len málo konkurentov. Vyskúšajte sladký batát!
Batáty už v našich obchodoh nie sú síce novinkou, veľa ľudí si však na ne ešte stále zvyká. Ako ste na tom s touto ľahšie stráviteľnou verziou zemiaku vy? Ak ste si k sebe ešte tak celkom nenašli cestu, pomocou nášho jednoduchého receptu na ľahkú letnú večeru sa vám to určite podarí!
Inšpirujte sa: Letný obed s príchuťou Talianska: Lasagne so štyrmi druhmi syra musíte vyskúšať
Budete potrebovať:
- 2 veľké batáty
- 150 gramov nastrúhanej mozzarelly
- 2 menšie fialové cibuľky
- 200 gramov bieleho jogurtu
- soľ, čierne korenie
- čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Oba zemiaky si umyte, rozkrojte do troch štvrtín a pootvorené poukladajte na plech, ktorý následne vložte do rúry predhriatej na 250 stupňov. Nepečieme ich viac ako 20 minút, ide len o to, aby nám pekne zmäkli a ich vnútro sa po vybratí z rúry dalo roztlačiť vidličkou.
Mohlo by vás zaujímať: Skvelé a chutné raňajky: Takýto avokádový toast s brusnicami musíte vyskúšať
Ešte zahorúca do vnútra nasypeme postrúhanú mozzarellu, ktorá sa príjmene rozpustí, ozdobíme kolieskom pokrájanej cibuľky, osolíme, okoreníme a vložíme ešte na 10 minút do rúry.
Po vybratí servírujeme každý batát na tanier osobitne, na vrch pridáme dve lyžice bieleho jogurtu a všetko dozdobíme jedným či dvomi kolieskami cibuľky a petržlenovou vňaťou, ktorá jedlu dodá výbornú arómu a sviežu chuť.
Nenechajte si ujsť: Letná pestrosť na tanieri: Pripravte si jedinečné špagety s cuketou, mladým hráškom a mrkvou
Jednoduchá večera je razom hotová a vám už neostáva nič iné, len si batát obľúbiť! Tak smelo do toho!