Lahodný a krémový recept plný chutí: Skúste na obed toto rizoto s hubami, gorgonzolou a špenátom
Máte chuť na niečo čerstvé, plné zeleniny a nádychu jesene? Skúste si pripraviť toto rizoto. Ľutovať určite nebudete.
Jednoduchý recept, ktorý si proste zamilujete. To je presná definícia tohto rizota. Spája v sebe chutné zeleninové prísady, ktoré vás nabudia energiou a dodajú vám potrebné jesenné vitamíny. Vychutnajte si na tanieri pravú explóziu chutí a nájdite svoje obľúbene jedlo.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si jednoduchý koláč plný jesene: Spája jablká, slivky a nádych škorice
Na prípravu budete potrebovať:
2 šálky ryže
500 ml vývaru
3 polievkové lyžice masla
3 polievkové lyžice olivového oleja
100 ml bieleho vína
200 g hríbov
1 malú cibuľku
1 cesnak
Soľ
Čierne korenie
Syr gorgonzola
Balenie čerstvého špenátu (asi 500 g)
Postupujte nasledovne:
1. V prvom kroku si pripravíme ryžu, ktorá tvorí základ celého jedla. Na panvici na kvapke olivového oleja opražte cesnak, cibuľku, keď budú jemne sklovité, pridajte dve šálky ryže. Premiešajte a postupne podlejte vývarom a vínom. Pravidelne premiešavame, až kým sa vývar nevstrebe. Keďže vývar je už sám o sebe slaný, dávame si pozor na ďalšie pridávanie soli.
2. Očistíme si hríby, nakrájame ich na menšie kúsky a na malej panvičke ich na olivovom oleji zľahka opražíme.
3. Ryžu odstavíme z ohňa, ešte do teplej vmiešame maslo, aby dostala krémovú chuť. To isté spravíme aj so syrom gorgonzola. Nastrúhaný alebo nasekaný na drobné kúsky ho zamiešame do krémového rizota.
4. Špenát nebudeme ani sparovať, iba ho postupne zamiešame do ryže. Sám zvlhne a celé rizoto krásne prechutí.
5. Na záver pridáme hríby, ktoré sme samozrejme osolili a okorenili podľa chuti.
6. Podávame ešte teplé rizoto s krémovou textúrou, dozdobené hubami a s chuťou jemného špenátu.
Prečítajte si tiež: Jeseň v podobe muffiny: Dokonalé spojenie čokolády a hokaido tekvice prebudí vaše zmysly