Presunúť na hlavný obsah

Jeseň v podobe muffiny: Dokonalé spojenie čokolády a hokaido tekvice prebudí vaše zmysly

Recepty

Jesenný jedálniček sa oproti tomu letnému naozaj troška mení. Na rad prichádza ovocie a zelenina, ktoré je čerstvé, farebné a opäť plné chuti. Svoje áno rozhodne povedzte hokaido tekvici a nebojte sa ju použiť ani pri sladkom pečení.

Vynikajúce muffiny sú pochúťkou počas akejkoľvek oslavy, víkendu či ako malý dezert k vytúženému hrnčeku kávy. Čokoládová chuť v spojení so sviežou hokaido tekvicou vytvára prijemný kontrast, ktorému sa naozaj nemusíte brániť. 

Prečítajte si tiež: Lahodný mandľový koláč s ovocím: Tento recept poteší vaše chuťové poháriky

Na prípravu muffinov budete potrebovať:

1 stredne veľkú hokaido tekvicu, ktorej si pripravíme pyré
115g zmäknutého masla
3 vajcia
200g polohrubej múky
200g trstinového cukru
1 ČL kypriaceho prášku
Štipka soli
1 PL kakaa

Postup výroby muffinov:

1. Z hokaido tekvice si pripravíme jemné pyré. Postup je veľmi jednoduchý. Tekvicu rozpoľte, očistite od jadierok, narežte na mesiačiky a dajte piecť na 180 stupňov, až kým nebude dužina mäkká. Po upečení lyžičkou vylúpnite oranžovú dreň od šupky a rozmixujte ponorným mixérom.
2. V miske si zmiešajte sypké ingrediencie, múku s práškom do pečiva. Pridajte kakao.
3. V inej miske vyšľahajte maslo s cukrom do peny. Pripojte k nim po jednom vajíčka, vychladnuté pyré a nakoniec aj suché prísady.
4. Cesto rozdeľte do muffinových mištičiek a pečte v rúre rozohriatej na 200 stupňov približne 20 minúť.

Mohlo by vás zaujímať: Ľahká mangová raňajková smoothie miska s kivi: Ohúri vás svojimi farbami a chuťou

Náš tip: Aby ste docielili ešte lepšiu čokoládovejšiu chuť, do cesta môžete nakrájať kúsky čokolády. Po upečení sa bude v muffinoch krásne roztápať.

Dobrú chuť!