Cheesecake s bielou čokoládou a malinami: Dokonalá torta na váš stôl počas babieho leta

Máte chuť na niečo sladké? S príchodom víkendu vyskúšajte malinový cheesecake, ktorý zaujme nielen svojou chuťou, ale aj romantickou farbou.

S príchodom víkendu vyskúšajte malinový cheesecake, ktorý zaujme nielen svojou chuťou, ale aj romantickou farbou

S príchodom víkendu vyskúšajte malinový cheesecake, ktorý zaujme nielen svojou chuťou, ale aj romantickou farbou

Zdroj: Profimedia

Pripravte si v pohodlí domova cheesecake ako z kaviarne. Práve teraz si pochutíte na jeho jemnej tvarohovej chuti, ktorá sa prepája s chuťou sviežich malín. Ako malá čerešnička na torte nesmie chýbať ani primiešaná biela čokoláda.

Prečítajte si tiež: Vyskúšajte plnosť čokoládovej chuti: Táto nepečená čokoládová torta je snom každého čokoholika

Na cesto si pripravte:

1 balenie celozrnných sušienok
polovicu rozpusteného masla

Na malinovú plnku budete potrebovať:

90g kryštálového cukru
1 a pol lyžičky škrobu
120 ml studenej vody
375 g jemného tvarohu
1 celé vajce
1 bielok
1 lyžička vanilkového extraktu
240 g bielej čokolády
60 ml smotany na šľahanie
400 malín na zdobenie aj pridanie do cesta

Postup:

1. Tortovú formu si vysteľte papierom na pečenie. Na jej spodok poukladajte podrvené sušienky, ktoré zmiešate spolu s maslom. Takýto korpus môžete použiť ako základ na akýkoľvek cheesecake.
2. Rúru si predhrejte na 170 stupňov. V miske zmiešajte 1 lyžicu kryštálového cukru so škrobom, prilejte do nej vodu a asi tretinu malín. Na strednom ohni túto zmes priveďte do varu. Miešajte asi 30 sekúnd a po prevarení ju skúste prepasírovať, aby ste ju zbavili jadierok. 
3. V druhej miske si pripravte tvarohový základ. Metličkami premiešajte tvaroh, zvyšný cukor, vajíčka a bielok. Dokončite ju za pomoci pridania zmesi, v ktorej už máte maliny.
4. Vo vodnom kúpeli rozpustite bielu čokoládu, vmiešajte do nej smotanu a vanilku. Tvarohovú zmes a čokoládovú zmes zľahka spojte, aby sa vám vytvorila plnka. 
5. Nalejte na vzniknutý korpus a nechajte piecť po dobu asi 60 minút. Na pečenie môžete použiť aj spôsob vodného kúpeľa, koláčik bude ešte jemnejší a nadýchanejší. 
6. Zvyšné maliny môžete použiť na zdobenie, dekorovanie, alebo z nich spraviť omáčku, ktorú budete podávať k hotovému cheesecaku.

Mohlo by vás zaujímať: Smotanová panna cotta a pomarančom: Sladká exotická letná bodka za krásnym dňom

Dobrú chuť!

Foto:
Profimedia
Zdroj:
PC

Súvisiace články

Vysetrenie.sk

PlniElanu.sk

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články

Staň sa fanúšikom

Starostlivosť o seba