Vyskúšajte plnosť čokoládovej chuti: Táto nepečená čokoládová torta je snom každého čokoholika
Pečenie bez pečenia je v letných dňoch veľkou výhodou. Ak keď sa už slnko kde tu schová, kto by chcel vyhrievať svoj byt či dom, zapnutou rúrou. Táto torta je preto výhrou v mnohých oblastiach.
Ak milujete čokoládu, dajte tomuto nepečenému zákusku aspoň jednu šancu. Nemáte ním, čo pokaziť, práve naopak. Viete si na ňom vybudovať závislosť, ktorá je nákazlivá. Jej chute sú však upravené tak, aby boli suroviny čo najzdravšie a telu prospešné.
Prečítajte si tiež: Smotanová panna cotta a pomarančom: Sladká exotická letná bodka za krásnym dňom
Na nepečenú tortu budete potrebovať:
250 g horkej kvalitnej čokolády
2 lyžice agávového sirupu
560 ml smotany na šľahanie
1 vanilkový lusk
Kakao na posypanie
Takto postupujte:
1. Do hrnci si pripravíme 140 ml smotany, v ktorej rozmiešame agávový sirup a postupne do nej nalámeme čokoládu. Túto zmes si nad parou úplne rozpustíme, až kým nebude čokoláda úplne jemná a rozpustená.
2. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
3. Formu na tortu si vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymastíme a vysypeme múkou. V prípade nepečenej torty je výhodou použiť aj silikónovú formu, do ktorej sa nič neprilepí.
4. zvyšnú smotanu dáme do misky, pridáme vnútro vanilkového struku a vymiešame na nie úplne tuhú šľahačku. Nech je vláčna a ľahká.
5. Spojíme obe zmesi. Do šľahačky postupne pridávame čokoládovú zmes a premiešavame ich až kým sa nespoja.
6. Naše vzniknuté cesto vylejeme do tortovej formy a necháme cez noc vychladnúť v chladničke. Pred podávaním ju môžeme posypať kakaom.
Mohlo by vás zaujímať: Svieže smoothie z milovaného letného ovocia: Objavte spojenie melóna a zázvoru
Tip: Počas tohto obdobie môžete pridať aj svieže drobné ovocie a vanilkovú zmzlinu.