Krémové hráškovo-špenátové cestoviny hotové do 10 minút!
Žijeme v hektickej dobe, v ktorej musíme dobre zvažovať, ako naložime s našou najvzácnejšou komoditou - časom. Premýšľame, kde a ako ho najlepšie ušetriť. Ak ste zaneprázdnení, no chcete sa dobre najesť a nerobiť v jedle kompromisy, vyskúšajte tento jednoduchý recept. 6 hlavných ingrediencií, rýchla príprava a málo hrncov.
Na chutné cestoviny potrebujeme:
- 1 porcia cestovín (vyskúšajte cestoviny z hnedej ryže)
- 2 polievkové lyžice jogurtu
- Hrsť špenátu
- Hrsť záhradného hrachu (čerstvého alebo mrazeného)
- Šťava z polovice citróna
- Lyžička olivového oleja
Neprehliadnite: Cestujte pohodlne a štýlovo: Tieto outfity vás presvedčia o tom, že sa to dá
Na dochutenie:
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy:
- Začnite uvarením cestovín; priveďte vodu do varu a cestoviny varte po dobu 7-9 minút. Ak budete pri varení používať mrazený hrášok, varte ho spolu cestovinami počas druhej polovice času ich varenia. (Ušetríte si umývanie ďalšieho hrnca navyše.)
- Akonáhle sú vaše cestoviny uvarené, odkvapkajte ich. K cestovinám pridajte jogurt, olivový olej, špenát a hrášok.
- Následne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Prečítajte si tiež: Fashion Film Festival Bratislava: Zuzana Kanisová so stylingom svetovej úrovne, Mária Čírová ako magnet pre oči
Tip: Ak ste nespotrebovali všetok špenát, zvyšné lístky pred uskladnením v chladničke neumývame, pretože zvyšková voda by totiž mohla spôsobiť ich skoršie zvädnutie.