Presunúť na hlavný obsah

Touto chuťovkou nepohrdnete: Tortila s lososom a avokádom

Recepty

Výraz olovrant predstavuje „jedlo medzi obedom a večerou“. Ak aj v tomto čase máte chuť na niečo, čo poteší vaše chuťové poháriky, no zároveň má i optimálne výživové hodnoty, vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý vám navyše nezaberie viac ako pár minút.

Na chutný olovrant potrebujeme:

  • tortily
  • losos
  • 2 ks avokáda
  • šalát
  • červená a biela cibuľa
  • červená paprika
  • cherry paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 L sójová omáčka
  • 3 PL olivového oleja
  • ½  PL citrónová šťava

Neprehliadnite: Oslaďte si život: Pripravte si vynikajúce lievnace s medom a ovocím

Postup prípravy:

  1. Vytvorte si marinádu kombináciou 2 polievkových lyžíc olivového oleja, ½ polievkovej lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice sójovej omáčky a 2 nakrájaných strúčikov cesnaku.
  2. Lososa nakrájajte na malé prúžky a vložte do marinády na najmenej 10 minút. 
  3. Nakrájajte cibuľu, červenú papriku a cherry paradajky. Z jedného avokáda vydlabeme zrelú dužinu a popučíme ho vidličkou. Pripravíme si guacamole.
  4. Druhé avokádo si pokrájame a pokropíme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.
  5. Lososa si spolu s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja pripravte vo woku na vysokej teplote,
  6. Akonáhle je losos pripravený, položte ho na tortilu. Pridajte 2 lyžice guacamole, šalát, na plátky nakrájané avokádo. 
  7. Podľa chuti pridajte zvyšnú cibuľu, papriku či paradajky. 

Prečítejte si tiež: Krémové hráškovo-špenátové cestoviny hotové do 10 minút!

Tip: Ak si chcete prípravu receptu ešte uľahčiť, pripravte si wrap s údeným lososom. Získate tak rýchly olovrant úplne bez varenia. 

Dobrú chuť!