Touto chuťovkou nepohrdnete: Tortila s lososom a avokádom
Výraz olovrant predstavuje „jedlo medzi obedom a večerou“. Ak aj v tomto čase máte chuť na niečo, čo poteší vaše chuťové poháriky, no zároveň má i optimálne výživové hodnoty, vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý vám navyše nezaberie viac ako pár minút.
Na chutný olovrant potrebujeme:
- tortily
- losos
- 2 ks avokáda
- šalát
- červená a biela cibuľa
- červená paprika
- cherry paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 L sójová omáčka
- 3 PL olivového oleja
- ½ PL citrónová šťava
Neprehliadnite: Oslaďte si život: Pripravte si vynikajúce lievnace s medom a ovocím
Postup prípravy:
- Vytvorte si marinádu kombináciou 2 polievkových lyžíc olivového oleja, ½ polievkovej lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice sójovej omáčky a 2 nakrájaných strúčikov cesnaku.
- Lososa nakrájajte na malé prúžky a vložte do marinády na najmenej 10 minút.
- Nakrájajte cibuľu, červenú papriku a cherry paradajky. Z jedného avokáda vydlabeme zrelú dužinu a popučíme ho vidličkou. Pripravíme si guacamole.
- Druhé avokádo si pokrájame a pokropíme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.
- Lososa si spolu s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja pripravte vo woku na vysokej teplote,
- Akonáhle je losos pripravený, položte ho na tortilu. Pridajte 2 lyžice guacamole, šalát, na plátky nakrájané avokádo.
- Podľa chuti pridajte zvyšnú cibuľu, papriku či paradajky.
Prečítejte si tiež: Krémové hráškovo-špenátové cestoviny hotové do 10 minút!
Tip: Ak si chcete prípravu receptu ešte uľahčiť, pripravte si wrap s údeným lososom. Získate tak rýchly olovrant úplne bez varenia.
Dobrú chuť!