Presunúť na hlavný obsah

Stavte na sezónnosť: Jednoduchý recept na domáci malinový džem podľa blogerky Lapetit

Recepty

Nič nie je lepšie, ako kvalitný doma pripravený džem z malín, ktoré dozrievajú práve v lete. Máme pre vás recept podľa blogerky Moniky Kóňovej z blogu @lapetit.

Na cca 2 l džemu (8 x 250 ml pohárikov) potrebujeme:

  • 2 kg malín
  • 0,8 kg cukru
  • 2 ČL kyseliny citrónovej

Neprehliadnite: Chuťovka na poobedie: Broskyňový mrežovník s vanilkovou zmrzlinou, po ktorom si oblížete prsty

Postup prípravy:

  1. Maliny jemne umyte, a nechajte odkvapkať. Ak máte pociť, že sú veľmi mokré, môžete ich jemne osušiť papierovou útierkou.
  2. Dajte ich do veľkej misy alebo pohára, zasypte cukroma odložte aspoň na 24 hodín do chladničky.
  3. Potom maliny dopre premiešajte a po častiach dajte variť. Ja používam liatinový hrniec, kde som dala polovicu malín, dobre premiešala a varila som ich približne 30 – 45 minút.
  4. Ak sa vám vytvorí trochu peny ako mne, nechajte džem 5 minút postáť, pridajte kyselinu citrónovú a pena úplne zmizne.
  5. Horúci džem naplňte do vysterilizovaných pohárov, otočte viečkom dole a nechajte úplne vychladnúť.
  6. Tak isto postupujte aj so zvyšnými malinami.

Prečítejte si tiež: To najchutnejšie osvieženie: Domáce sorbetové nanuky, na ktorých prípravu potrebujete len 5 minút

Monikin tip: Obsah cukru je nižší než pod 50 %, čo môže o niečo skrátiť trvanlivosť džemu. Ak nemáte dostatočne sladké maliny, alebo chcete mať istotu dlhšej trvanlivosti, pokojne pridajte 1 kg cukru.

Dobrú chuť!