Presunúť na hlavný obsah

Čokoládová torta, ktorá dostane aj najväčších čokoholikov

Recepty

Ak máte slabosť pre čokoládu rovnako ako my v redakcii, potom musíte vyskúšať náš obľúbený recept na extrémne čokoládovú tortu. Za úspech ručíme.

Neprehliadnite: Chuťovka na poobedie: Broskyňový mrežovník s vanilkovou zmrzlinou, po ktorom si oblížete prsty

Na cesto potrebujeme:

  • 250 g horkej čokolády
  • 170 g zmäknutého masla
  • 200 g trstinového cukru
  • 6 prešľahaných vajec
  • 3 čl vanilkovej esencie
  • 125 g hladkej múky

Na plnku si pripravíme:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g roztopenej horkej čokolády
  • Trochu práškového cukru
  • Obľúbené ovocie

Niečo navyše:

  • Čokoládovú polevu na poliatie

Neprehliadnite: Doprajte si sladké raňajky: Francúzsky toast podľa tradičnej receptúry, ktorý vás postaví z postele

Postup prípravy

  1. Rúru si rozohrejme na cca 140 °C, maslom vymastíme okrúhlu formu (menšiu) a vyložíme papierom na pečenie.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, odstavíme a necháme ju mierne vychladnúť.
  3. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridávame aj prešľahané vajcia. Ak sa nám zdá, že sa nám zmes zrazila, pridáme trochu múky.
  4. Za stáleho miešania do zmesi prilejeme čokoládu, vanilkovú esenciu  a napokon múku. Vznikne nám hutná čokoládová zmes.
  5. Zmes prelejeme do formy na pečenie a korpus pečieme asi hodinu. Je upečený, keď na povrchu popraskajú malé čokoládové škrupinky a korpus je vo vnútri vláčny, no prepečneý.
  6. Pripravíme si krém: rozpustenú a vychladnutú čokoládu zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a podľa potreby osladíme.
  7. Po vychladnutí korpus opatrne prerežeme na dve tenké polovice. 
  8. Na záver korpusy spojíme krémom a polovicou ovocia.
  9. Po stuhnutí tortu polejeme čokoládovou polevou alebo potrieme zvyškom krému a dozdobíme ovocím.

Extra tip: Z tohto množstva pripravíte menšiu tortu. Pre väčšiu tortu všetky suroviny zdvojnásobte.

Dobrú chuť!