Čokoládová torta, ktorá dostane aj najväčších čokoholikov
Ak máte slabosť pre čokoládu rovnako ako my v redakcii, potom musíte vyskúšať náš obľúbený recept na extrémne čokoládovú tortu. Za úspech ručíme.
Neprehliadnite: Chuťovka na poobedie: Broskyňový mrežovník s vanilkovou zmrzlinou, po ktorom si oblížete prsty
Na cesto potrebujeme:
- 250 g horkej čokolády
- 170 g zmäknutého masla
- 200 g trstinového cukru
- 6 prešľahaných vajec
- 3 čl vanilkovej esencie
- 125 g hladkej múky
Na plnku si pripravíme:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 g roztopenej horkej čokolády
- Trochu práškového cukru
- Obľúbené ovocie
Niečo navyše:
- Čokoládovú polevu na poliatie
Neprehliadnite: Doprajte si sladké raňajky: Francúzsky toast podľa tradičnej receptúry, ktorý vás postaví z postele
Postup prípravy
- Rúru si rozohrejme na cca 140 °C, maslom vymastíme okrúhlu formu (menšiu) a vyložíme papierom na pečenie.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, odstavíme a necháme ju mierne vychladnúť.
- Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridávame aj prešľahané vajcia. Ak sa nám zdá, že sa nám zmes zrazila, pridáme trochu múky.
- Za stáleho miešania do zmesi prilejeme čokoládu, vanilkovú esenciu a napokon múku. Vznikne nám hutná čokoládová zmes.
- Zmes prelejeme do formy na pečenie a korpus pečieme asi hodinu. Je upečený, keď na povrchu popraskajú malé čokoládové škrupinky a korpus je vo vnútri vláčny, no prepečneý.
- Pripravíme si krém: rozpustenú a vychladnutú čokoládu zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a podľa potreby osladíme.
- Po vychladnutí korpus opatrne prerežeme na dve tenké polovice.
- Na záver korpusy spojíme krémom a polovicou ovocia.
- Po stuhnutí tortu polejeme čokoládovou polevou alebo potrieme zvyškom krému a dozdobíme ovocím.
Extra tip: Z tohto množstva pripravíte menšiu tortu. Pre väčšiu tortu všetky suroviny zdvojnásobte.