Presunúť na hlavný obsah

Mrkvová torta, ktorú zbožňuje aj Meghan Markle: Tu je dôvod, prečo ju vyskúšať!

Recepty

Ochutnali ste už mrkvovú tortu? Je šťavnatá, plná vitamínov a ako stvorená na jesenné víkendy. Na mrkvovú tortu má slabosť aj manželka princa Harryho Meghan Markle a to je len jeden z mnohých dôvodov, prečo ju skúsiť.

Mrkvovú tortu, obľúbený dezert Vojvodkyne zo Sussexu, môžete rôzne obmieňať. Ak nie ste fanúšik ťažkých krémov, vynechajte náplň z mascarpone a polejte tortu citrónovou polevou.

Neprehliadnite: Zdravé vegánske palacinky od blogerky Surová dcérka: Na stole sa po nich len tak zapráši

Na mrkvovú tortu potrebujete

  • 200g zmäknutého masla
  • 220g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • Kôra a šťava z 1 pomaranča
  • 180g hladkej múky
  • 1/2 balíčka  kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • 4 polievkové lyžice mletých vlašských orechov + celé orechy na ozdobu
  • 4 polievkové lyžice kokosu
  • 200 g mrkvy
  • Čerstvý alebo konzervovaný ananás

Neprehliadnite: Ochutnajte dezert, ktorý si podmanil aj baletky: Pavlova torta ľahká ako obláčik

Náplň

  • 250g mascarpone
  • 6 polievkových lyžíc práškového cukru (podľa chuti)
  • Šťava z ½ citróna

Poleva

  • 1 polievková lyžica horúcej vody
  • 100 práškového cukru
  • 1 polievková lyžica šťavy z citróna

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Postupne primiešame žĺtky.
  3. Do zmesi pridáme šťavu a kôru z pomaranča a znova premiešame.
  4. V múke si rozmiešame kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu a zázvor a preosejeme do tekutej zmesi. Poriadne rozmiešame.
  5. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, kúsky ananásu, orechy a kokos. Poriadne vymiešame.
  6. Napokon pomaly primiešame vyšľahané bielky.  
  7. Na dve okrúhle formy vystlané papierom na pečenie a vytreté maslom rozdelíme cesto na dve polovice.
  8. Pečieme na 180 stupňov cca 45 minút. Keď do cesta zapichneme špajdľu, nelepí sa.
  9. Pripravíme si plnku a polevu. Na plnku vymiešame mascarpone s práškovým cukrom podľa chuti.
  10. Vychladnuté korpusy naplníme náplňou z mascarpone. Hotovú tortu polejeme citrónovou polevou, ozdobíme orechami a plátkami pomaranča a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Túto zdravú hráškovo-špenátovú polievku si obľúbi celá rodina

 

- Najčítanejšie -

Diskusia k článku

comments powered by Disqus