Mrkvová torta, ktorú zbožňuje aj Meghan Markle: Tu je dôvod, prečo ju vyskúšať!
Ochutnali ste už mrkvovú tortu? Je šťavnatá, plná vitamínov a ako stvorená na jesenné víkendy. Na mrkvovú tortu má slabosť aj manželka princa Harryho Meghan Markle a to je len jeden z mnohých dôvodov, prečo ju skúsiť.
Ešte ste neskúsili mrkovú tortu? Tento recept sa stane vaším rodinným pokladom
Mrkvovú tortu, obľúbený dezert Vojvodkyne zo Sussexu, môžete rôzne obmieňať. Ak nie ste fanúšik ťažkých krémov, vynechajte náplň z mascarpone a polejte tortu citrónovou polevou.
Neprehliadnite: Zdravé vegánske palacinky od blogerky Surová dcérka: Na stole sa po nich len tak zapráši
Na mrkvovú tortu potrebujete
- 200g zmäknutého masla
- 220g trstinového cukru
- 3 vajcia
- Kôra a šťava z 1 pomaranča
- 180g hladkej múky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
- 4 polievkové lyžice mletých vlašských orechov + celé orechy na ozdobu
- 4 polievkové lyžice kokosu
- 200 g mrkvy
- Čerstvý alebo konzervovaný ananás
Neprehliadnite: Ochutnajte dezert, ktorý si podmanil aj baletky: Pavlova torta ľahká ako obláčik
Náplň
- 250g mascarpone
- 6 polievkových lyžíc práškového cukru (podľa chuti)
- Šťava z ½ citróna
Poleva
- 1 polievková lyžica horúcej vody
- 100 práškového cukru
- 1 polievková lyžica šťavy z citróna
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny.
- Postupne primiešame žĺtky.
- Do zmesi pridáme šťavu a kôru z pomaranča a znova premiešame.
- V múke si rozmiešame kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu a zázvor a preosejeme do tekutej zmesi. Poriadne rozmiešame.
- Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, kúsky ananásu, orechy a kokos. Poriadne vymiešame.
- Napokon pomaly primiešame vyšľahané bielky.
- Na dve okrúhle formy vystlané papierom na pečenie a vytreté maslom rozdelíme cesto na dve polovice.
- Pečieme na 180 stupňov cca 45 minút. Keď do cesta zapichneme špajdľu, nelepí sa.
- Pripravíme si plnku a polevu. Na plnku vymiešame mascarpone s práškovým cukrom podľa chuti.
- Vychladnuté korpusy naplníme náplňou z mascarpone. Hotovú tortu polejeme citrónovou polevou, ozdobíme orechami a plátkami pomaranča a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Túto zdravú hráškovo-špenátovú polievku si obľúbi celá rodina