Mrkvová torta, ktorú zbožňuje aj Meghan Markle: Tu je dôvod, prečo ju vyskúšať!
Ochutnali ste už mrkvovú tortu? Je šťavnatá, plná vitamínov a ako stvorená na jesenné víkendy. Na mrkvovú tortu má slabosť aj manželka princa Harryho Meghan Markle a to je len jeden z mnohých dôvodov, prečo ju skúsiť.
Mrkvovú tortu, obľúbený dezert Vojvodkyne zo Sussexu, môžete rôzne obmieňať. Ak nie ste fanúšik ťažkých krémov, vynechajte náplň z mascarpone a polejte tortu citrónovou polevou.
Neprehliadnite: Zdravé vegánske palacinky od blogerky Surová dcérka: Na stole sa po nich len tak zapráši
Na mrkvovú tortu potrebujete
- 200g zmäknutého masla
- 220g trstinového cukru
- 3 vajcia
- Kôra a šťava z 1 pomaranča
- 180g hladkej múky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
- 4 polievkové lyžice mletých vlašských orechov + celé orechy na ozdobu
- 4 polievkové lyžice kokosu
- 200 g mrkvy
- Čerstvý alebo konzervovaný ananás
Neprehliadnite: Ochutnajte dezert, ktorý si podmanil aj baletky: Pavlova torta ľahká ako obláčik
Náplň
- 250g mascarpone
- 6 polievkových lyžíc práškového cukru (podľa chuti)
- Šťava z ½ citróna
Poleva
- 1 polievková lyžica horúcej vody
- 100 práškového cukru
- 1 polievková lyžica šťavy z citróna
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny.
- Postupne primiešame žĺtky.
- Do zmesi pridáme šťavu a kôru z pomaranča a znova premiešame.
- V múke si rozmiešame kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu a zázvor a preosejeme do tekutej zmesi. Poriadne rozmiešame.
- Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, kúsky ananásu, orechy a kokos. Poriadne vymiešame.
- Napokon pomaly primiešame vyšľahané bielky.
- Na dve okrúhle formy vystlané papierom na pečenie a vytreté maslom rozdelíme cesto na dve polovice.
- Pečieme na 180 stupňov cca 45 minút. Keď do cesta zapichneme špajdľu, nelepí sa.
- Pripravíme si plnku a polevu. Na plnku vymiešame mascarpone s práškovým cukrom podľa chuti.
- Vychladnuté korpusy naplníme náplňou z mascarpone. Hotovú tortu polejeme citrónovou polevou, ozdobíme orechami a plátkami pomaranča a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Túto zdravú hráškovo-špenátovú polievku si obľúbi celá rodina