Ultimátny recept na tekvicovo-jablkový koláč, ktorý privolá jeseň
Odmeňte sa na konci leta skvelým koláčom, ktorý je prevoňaný jeseňou.
Tekvica, jablká, škorica: existuje snáď dokonalejšie jesenné trio?
Neprehliadnite: "Veggie" na štyroch kolesách
Na tekvicovo-jablkový koláč potrebujete:
- 200 g zmäknutého masla
- 200 g cukru
- 1 vajce
- 400 g tekvicového pyré
- 260 g hladkej múky
- ½ vrecúška kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- 5 kyslejších očistených jabĺk
Neprehliadnite: Chuťovka na poobedie: Broskyňový mrežovník s vanilkovou zmrzlinou, po ktorom si oblížete prsty
Postup
- Rúru zapneme na 180 stupňov.
- Maslo s cukrom vyšľaháme do peny.
- Do zmesi pridáme vajce, znova prešľaháme a postupne pridáme aj tekvicové pyré.
- Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, so škoricou a preosejeme do tekutej zmesi. Poriadne vymiešame.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie prelejeme cesto a na vrch poukladáme na mesiačiky nakrájané kúsky jabĺk.
- Pečieme asi 45 minút. Cesto bude vďaka tekvicovému pyré hutné a ak sa nám zdá, že koláč ešte nie je prepečený, zakryjeme ho alobalom a necháme dopiecť.
Niečo navyše: Do koláča môžete pridať aj vaše obľúbené sušené ovocie a oriešky.
Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Túto zdravú hráškovo-špenátovú polievku si obľúbi celá rodina