Presunúť na hlavný obsah

Ultimátny recept na tekvicovo-jablkový koláč, ktorý privolá jeseň

Recepty

Odmeňte sa na konci leta skvelým koláčom, ktorý je prevoňaný jeseňou.

Tekvica, jablká, škorica: existuje snáď dokonalejšie jesenné trio?

Neprehliadnite: "Veggie" na štyroch kolesách

Na tekvicovo-jablkový koláč potrebujete:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 200 g cukru
  • 1 vajce
  • 400 g tekvicového pyré
  • 260 g hladkej múky
  • ½ vrecúška kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 5 kyslejších očistených jabĺk

Neprehliadnite: Chuťovka na poobedie: Broskyňový mrežovník s vanilkovou zmrzlinou, po ktorom si oblížete prsty

Postup

  1. Rúru zapneme na 180 stupňov.
  2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny.
  3. Do zmesi pridáme vajce, znova prešľaháme a postupne pridáme aj tekvicové pyré.
  4. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, so škoricou a preosejeme do tekutej zmesi. Poriadne vymiešame.
  5. Na plech vystlaný papierom na pečenie prelejeme cesto a na vrch poukladáme na mesiačiky nakrájané kúsky jabĺk.
  6. Pečieme asi 45 minút. Cesto bude vďaka tekvicovému pyré hutné a ak sa nám zdá, že koláč ešte nie je prepečený, zakryjeme ho alobalom a necháme dopiecť.

 

Niečo navyše: Do koláča môžete pridať aj vaše obľúbené sušené ovocie a oriešky.

Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Túto zdravú hráškovo-špenátovú polievku si obľúbi celá rodina