Presunúť na hlavný obsah

Túto zdravú hráškovo-špenátovú polievku si obľúbi celá rodina

Recepty

Využite posledné zásoby čerstvej zeleniny a doprajte si výživnú polievku. Je rýchla a zachutí aj deťom!

Neprehliadnite: To najchutnejšie osvieženie: Domáce sorbetové nanuky, na ktorých prípravu potrebujete len 5 minút

Na hráškovo-špenátovú polievku potrebujete: 

  • 1 polievkovú lyžicu masla
  • olivový olej
  • 1 šalotku
  • 200 g čerstvého alebo mrazeného hrášku 
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 1 väčší  zemiak, očistený a nakrájaný na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • zeleninový vývar
  • hrsť čerstvej mäty

Neprehliadnite: Touto chuťovkou nepohrdnete: Tortila s lososom a avokádom

Postup prípravy

  1. V hrnci si rozohrejme maslo a olivový olej.
  2. Na oleji speníme nadrobno nasekanú šalotku.
  3. Pridáme hrášok, zemiak, osolíme, okoreníme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a necháme chvíľu podusiť.
  4. Hrášok a zemiaky zalejeme vývarom (asi 1,5 litra) a necháme variť 20 minút, kým zemiaky nie sú mäkké.
  5. Pred koncom varenia do polievky pridáme nasekaný špenát a mätu, necháme chvíľu prevariť.
  6. Hotovú polievku rozmixujeme a dochutíme. 
  7. Podávame s opečenými krutónmi alebo plátkami mandlí.

Extra tip: Pre zjemnenie môžeme pridať do polievky smotanu na šľahanie. 

Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Ľahký zeleninový šalát s figami: Tento dresing vám zmení všetky jeho chute