Túto zdravú hráškovo-špenátovú polievku si obľúbi celá rodina
Využite posledné zásoby čerstvej zeleniny a doprajte si výživnú polievku. Je rýchla a zachutí aj deťom!
Neprehliadnite: To najchutnejšie osvieženie: Domáce sorbetové nanuky, na ktorých prípravu potrebujete len 5 minút
Na hráškovo-špenátovú polievku potrebujete:
- 1 polievkovú lyžicu masla
- olivový olej
- 1 šalotku
- 200 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
- 2 hrste čerstvého špenátu
- 1 väčší zemiak, očistený a nakrájaný na kocky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- zeleninový vývar
- hrsť čerstvej mäty
Neprehliadnite: Touto chuťovkou nepohrdnete: Tortila s lososom a avokádom
Postup prípravy
- V hrnci si rozohrejme maslo a olivový olej.
- Na oleji speníme nadrobno nasekanú šalotku.
- Pridáme hrášok, zemiak, osolíme, okoreníme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a necháme chvíľu podusiť.
- Hrášok a zemiaky zalejeme vývarom (asi 1,5 litra) a necháme variť 20 minút, kým zemiaky nie sú mäkké.
- Pred koncom varenia do polievky pridáme nasekaný špenát a mätu, necháme chvíľu prevariť.
- Hotovú polievku rozmixujeme a dochutíme.
- Podávame s opečenými krutónmi alebo plátkami mandlí.
Extra tip: Pre zjemnenie môžeme pridať do polievky smotanu na šľahanie.
Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Ľahký zeleninový šalát s figami: Tento dresing vám zmení všetky jeho chute